21. srpna 2015 • 18:16

Sporťáček bude letos také na ledě. Zabruslí si i Verner

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I kdyby bylo opět parno, návštěvníci pátého ročníku festivalu Sporťáček si stejně zabruslí pod širým nebem. Díky umělé ledové ploše nebudou letos na největší přehlídce sportů svého druhu ochuzeni ani o poctivé sklouznutí. A ještě jim u toho poradí krasobruslař Tomáš Verner nebo trenéři z hokejové Sparty či Letňan.



Syntetický led o rozměrech 8,4 x 14 metrů se premiérově představil už na květnovém Sporťáčku ve Zlíně a bude nachystaný i při letních zastávkách v Českých Budějovicích (29. 8.), Praze v Braníku (5. 9.), Brně (12. 9.) a Plzni (19. 9.).

Tomáš Verner zve na festival Sporťáček
Video se připravuje ...

A co jiného si budou moci děti (ale i dospělí, věk není překážkou) na Sporťáčku vyzkoušet? Inu, všechno. Právě tady přijdou i nejvíc nerozhodní caparti na to, co je opravdu baví, a čemu by se chtěli věnovat. Anebo objeví svůj skrytý talent. Na jednom místě v jeden den se sejdou zástupci více než stovky sportovních odvětví, aby ukázali, co jejich disciplína nabízí.

„Všichni vědí, že sport je správná věc. Budeme ale rádi, když na Sporťáček dorazí i rodiny, které zatím sportu tolik neholdují. Rodiče tam přivedou svoje děti, aby poznali, co může sport jejich potomkům přinést, že existují nejrozličnější možnosti, z nichž všechny výrazně pomohou dětem v osobnostním rozvoji. Není pochyb, že si tady každý vybere svůj sport,“ přesvědčily zakladatele festivalu Jakuba Makalouše dřívější zkušenosti. „Podle nás platí, že dítě, které přijde, nemůže nezačít sportovat…“

Sporťáček je náborový sportovní festival, který neuznává letáčky a dlouhé proslovy. Základní myšlenka tkví v tom, pustit se do všeho na vlastní kůži. Rodiče si mohou promluvit přímo se zástupci z daných klubů a získat od nich konkrétní informace, které jim budou při výběru sportu pro jejich potomky užitečné, na Sporťáčku se nachází i blok sportovních lékařů, fyzioterapeutů či psychologů, kteří se rádi podělí o své zkušenosti zejména v tom ohledu, jak poznat, na co má dítě vlohy.

Sporťáček SporťáčekFoto Sporťáček

U toho všeho předvedou show anebo se alespoň podepíší slavní sportovci a program na hlavním pódiu si koučují ostřílení moderátoři Pavel Cejnar a Zorka Hejdová z Evropy 2. Děti tu zvolí sport roku a dají zelenou pohybu, mohou také vyhrát kolo Author a další ceny.

Při pražské zastávce bude představena i mobilní aplikace pro aktivní sportovce Superlife, kterou připravuje vydavatelství Czech News Center.

Při vyplnění bezplatné registrace do spolku Festival Sporťáček je vstup i pro dospělé zdarma.

Eva Samková jako mažoretka
Eva Samková jako mažoretka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud