Květoslav Šimek
27. září 2015 • 07:30

Tragická smrt mladého reprezentanta, judista Jurečka (†24) se utopil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační judista Alexandr Jurečka (†24) tragicky zahynul při potápění v italském jezeře Lago di Garda. Úmrtí oficiálně potvrdily svazové stránky českého juda.



Snil o účasti na olympiádě v Riu, na nedávném mistrovství světa v Astaně se po vleklých problémech se zraněními vrátil mezi elitu. Ve váze do 90 kilogramů skončil devátý, trápil i světovou jedničku.

Jurečka plánoval návrat do elitní desítky světového žebříčku (před dvěma lety byl v žebříčku 8.) Chtěl se probít na olympijské hry v Riu. Osudnou se mu stala jeho další vášeň – voda a potápění.

Podle zpráv z italského Lago di Garda nezvládl Jurečka ponor v pátek. Udělalo se mu špatně v hloubce 84 metrů. Ponorky našly jeho bezvládné tělo ještě o 15 metrů níž. „Je to zlý sen, ze kterého se nejde probudit,“ reagovali na tragickou zprávu Jurečkovi přátelé z rodného Havířova.

Potápění bylo jednou z vášní havířovského judisty Alexandra Jurečky
Potápění bylo jednou z vášní havířovského judisty Alexandra Jurečky

ALEXANDR JUREČKA

Narozen: 18. prosince 1990 (24 let) v Havířově

Profese: judista

Váha: do 90 kilogramů

Největší úspěchy: bronz z Univerziády v Kazani (2013), dva bronzy z turnajů Grand Slam v Baku a Moskvě (oba 2013), sedmé místo na mistrovství světa juniorů (2009), páté místo na mistrovství Evropy juniorů (2009), dvakrát 9. místo na mistrovství světa (2013 a 2015)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud