27. září 2015 • 13:15

Judista Krpálek o smrti Jurečky (†24): Chybíš mi, můj druhý bráško

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek tragicky zahynul český reprezentant v judu Alexandr Jurečka. Čtyřiadvacetiletý olympionik zemřel při hloubkovém potápění v Itálii, když mu zřejmě selhala technika. ČTK to řekl generální sekretář Českého svazu juda Pavel Volek.



"Potápěl se v rámci kondičního soustředění v Itálii. Byl to zkušený potápěč, bohužel mu ale asi selhala technika," řekl Volek. "Je to obrovská ztráta nejen proto, že to byl výborný judista, ale také lidsky to byl skvělý kluk," dodal.

Rodák z Havířova patřil k nejlepším českým judistům. V roce 2013 byl v anketě Judista roku druhý za Lukášem Krpálkem. Pak ho ale přibrzdilo zranění. "Přesto se nyní jeho výkonnost znovu zvedala a měl šanci na postup na olympijské hry v Riu. Navíc byl ještě mladý a mohl pomýšlet i na další olympijský cyklus," řekl Volek.

Úmrtí reprezentačního kolegy zasáhlo i nejlepšího českého judistu Lukáše Krpálka. "Opustil nás velký bojovník, velký srdcař a kluk, který se nikdy nebál velké výzvy. Právě možná i proto se stalo to, co se stalo," napsal facebooku.

Lukáše Krpálka smrt jeho kamaráda velmi zasáhlaFoto Facebook com

"Kdykoliv člověk něco potřeboval, tak Saša byl ten, kdo vždycky přijel a pomohl, ať už to bylo třeba o půlnoci. Budeme se všichni judisté snažit dokázat to, co ty jsi dokázat chtěl, ale už si to nestihl. Myslíme na TEBE a hrozně nám tu chybíš!!! RIP můj druhý bráško!!!" dodal Krpálek.

Jurečka měl prý i jiné dispozice, mezi judisty byl brán jako filozof. "Vybavuje se mi třeba vzpomínka na soustředění v Mongolsku, kde každý z kluků měl jeden ze dnů popsat do deníčku. Většina z nich popisovala, co ten den dělali, ale Saša to pojal úplně jinak a ukázalo se, že má skrytý blogerský talent. Byl to mimořádný člověk," dodal Volek.

Jurečka byl v kariéře pátý na mistrovství Evropy do 23 let a sedmý na mistrovství světa juniorů. Rovněž získal dva bronzy na Grand Slamech v Baku a Moskvě, Grand Prix v Samsunu a univerziádě v Kazani. Vše v roce 2013 předtím, než se vážně zranil a více než rok marodil. Letos v srpnu na mistrovství světa v Astaně obsadil dělené 9. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud