4. prosince 2015 • 16:00

Náš sport už není o talentu, odpovídal otevřeně thajboxer Hutník

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu bude jednou z hlavních tváří galavečera bojových sportů Gibu Fight Night 2 (od 19 hodin v pražské Tipsport Aréně). Ondřej Hutník patří dlouhé roky k nejužší špičce thajboxu. „Jsem rád, že jsem zažil ten sport ještě čistý. Dneska to je hrozný, ale to je asi ve všech sportech. Už to není o talentu a technice,“ otevřeně přiznal v online rozhovoru.



O svém sportu, o Danielu Landovi, i o tom, jak se ve váze do 93 kg připravil na nevyzpytatelného švýcarského šampiona Janose Nietlispache, odpovídal v online rozhovoru pro server iSport.cz.

Ondřej Hutník

Ruda Olymp, 4. prosince 2015
Jak slavis vitezstvi?
Tak s tím jsem nikdy neměl problémy. Jsem ještě stará generace a snažím se zvládat mimo ten sportovní život taky ten civilní. Dneska už se to moc nenosí a my naše borce ladíme už jen do sportovního modu, ale to jak člověk tráví volný čas je na něm. Děkuji vám všem za zajímavé dotazy, docela mě to bavilo a sám sem si pár věcí u toho srovnal v hlavě před zítřejším fightem. Přijdte se prosím podívat, jste všichni zváni. váš spejblik, in the game.
Jirka, 4. prosince 2015
Hele mistře,kdy už mi Mikešem uděláte z Matěje zabijáka? Už chodí pravidelně dlouhý dva měsíce a zatim nic.. Naposledy dostal na cumec od Viki a uz nechce sparovat:-))))
Hele, neboj se nic, vidím v něm bojovníka, ale všechno chce svůj čas. Je to běh na dlouhou trat. POdívej na mě, dělám to už ranec a pořád se mám co učit.
Petr L., 4. prosince 2015
Chtěl bych začít s thai boxem a jak říkáte u Vás v gymu: "trénujte s těmi nejlepšími" což bych chtěl( nebo aspoň myslím, že jsem to četl). je u Vás možnost začít se soukromými tréninky ?
jasně, stav se u nás v gymu a osobně se domluvíme jak to provedem. U nás má každý dveře otevřený, jsme moderní mladej trenérskej team a máme zájem lidi kvalitně učit.
Martin, 4. prosince 2015
Čau, , mám před prvním zápasem a chci se zeptat jestli by si mi něco neporadil
Tak chce to být stoprocentně fyzicky, technicky a psychicky připravenej. Nadále pak silnou víru v sebe i ve vítězství a v neposlední řade trošku štěstí. A máš to doma :-)
David, 4. prosince 2015
Zdravim Ondro, v první řadě chci pogratulovat k zápasu proti Honzovi Soukupovi ! Od Tvého nástupu až po zvednutí ruky jsem z toho byl doslova v euforii... Snad ještě druhej den :-D. Ale jedna věc z průběhu večera mě zajímá, ale chápu, že se na to tady asi nedá odpovědět. Každopádně na konci večera Petr Vondráček napadl někoho z Tvého teamu, myslím, že dokonce Mikeše, o co šlo ?
ahoj, děkuji moc, jsem rád, že existují lidi jako jsi ty a vy jste ten pravej důvod proč tuhle peripetii podstupuji tak dlouho. Vondráček neudržel nervy na uzdě, protože si představil, že tam měl stát on. Ale pak se omluvil a my to už dál neřešíme.
Milan, 4. prosince 2015
Máš nějakou speciální radu pro začátečníka, který se chce věnovat bojovým uměním?
ano, přijd do Spejbl Gymu a o nic už se nemusíš starat :-)
Martina, 4. prosince 2015
Ahoj Ondro, sleduješ ve svém volném čase i jiné sporty? A jaké máš kromě sportu zájmy?
Tak to už jsem taky trošku odpověděl, ale mám rád všechny sporty i když třeba fotbal nebo hokej moc nesleduju. Líbí se mi v tenisu djokovic a v atletice bolt, fandím ale hlavně taky českým sportovcům v čemkoli a líbí se mi, že máme i docela úspěchy.
Šony R1, 4. prosince 2015
Přeju pěknej den. Zítra se jedem na tu krásu podívat a cestou jsme se chtěli stavit v Líbeznici v Gibu shopu. Máte tam věci skladem, nebo je tam stejně vymetýno jako v obchodě na webu DL? V zápase hodně zdaru, budeme fandit ;) A mimo ring taky (y)
děkuji, určitě tam něco na sebe najdete. At jste na gala naladěný ve stylu. Máme otevřeno od 9 do 16h.
Big Boi, 4. prosince 2015
čago zabijáku, chci se zeptat jak to vidíš v tvojí váhovce - proč třeba Saki nebo Spong prakticky nezápasej, nevíš o tom něco? Mají nejlepší věk. A kdo je podle tebe dejme tomu dalších pět silnejch borců v tý váze, protože když koukám na Glory a tam vidim Cavalariho tak se mi chce brečet, toho bys podle mě seknul i s ručníkem přes oči.
Tak Cavalariho bych nepodcenoval, je výbornej, ale myslím, že bych s ním odzápasil vyrovnaně. Saki by mě ztlouk, to je unikát a tyrone už to udělal, podruhý nepotřebuju. dík. Ale s Ilungou nebo Stoicou bych odvetu klidně dal.
Tomas Hron, 4. prosince 2015
Nemaš hlad?
mám kreténe, a hlavně žízen. jsem totálne před kolapsem, ale o to větší peklo tam zítra rozpoutáme.
Petr T., 4. prosince 2015
Dobvrý den, chtěl bych se zeptat jak to že už Dan Škvor a Palec nezávodí za HGP? Vznikl tam mezi Vámi nějaký spor s Petrem Macháčkem?
Tak byli to moji týmový kolegové v hanumanu a rozhodnutí přišlo z jejich hlavy, jsme kámoši a baví nás spolu trénovat. Myslím, že spor tam není, Petr Macháček zase obdržel jednoho závodníka ze Spejbl Gymu. Začal jsem přestupovou módu, která je ale ve světě zcela normální. TOp borci třeba jako Peter Aerts a podobní, za karieru změnili gym třeba i 4krát.
hajtr, 4. prosince 2015
V kolika letech si se dal vyloženě jen na muay thai a pro tebe nejvýznamější úspěch? stay strong
tak s muay thai jsem začínal a je to hlavně doména středních a nižších vah. Profi kariéra v evropě ale vyžaduje zápasit převážne jen podle stylu K1
3pacalypse now, 4. prosince 2015
čau Killere, mám dotaz ohledně K1 a Glory - proč vzhledem k tomu, že si dlouhodobě v nejužší světové špičce tak nezápasíš pravidelně na Glory a druhá polovina otázky, jestli si myslíš nebo víš něco o rozjezdu K1? Nebo jakékoli organizaci, která by vytvořila adekvátní alternativu a konkurenci pro UFC a dala by Kickboxu/Muay Thai trochu lepší řád, hiearchii než tomu je ted. Díky a Good Luck!
ahoj, jo je to smutný. Ale už jsem si na to zvykl. Nestojí za mnou ani celej superkombat jako za Andreiem stoicou, blackzilians v miami jako za tyronem anebo Remy Bonjaski jako za Ilungou, a navíc jsem z čech což je ve světovém měřítku tak malá země, že s námi nikdo moc nepočítá.
Vladimi Morak, 4. prosince 2015
Ma otazka ...Ci sa mu uz nakazi auto ako mu ho v BB opravili.
Ne díky, musel jsem jet až do bystrice aby mi pořádně někdo spravil auto. Vlado Moravčík je pán, doufám, že zítra oba vyhrajem.
Martina, 4. prosince 2015
Ahoj Ondro, na uvod, Ti chci popřát, at ti to zitra vyjde. otazka: jak často trenujes? diky
dík moc, to se určitě hodi. Už jsem to psal o kousek výš. Od pondělí do pátku každý den dvakrát a o víkendu aspon ještě jednu fázi.
Otakar senior, 4. prosince 2015
Kdy budes na koncertu Troublegangu???????? :))
Ty hovade, to jsi ty? Pojd radši zejtra fandit, jestli někde zase nekoncertuješ. O vánocích se musíme potkat ty stará vojno.
Miško, 4. prosince 2015
na zdar Ondrej sledujem tvoju karieru uz dlhsie a samozrejme fandim :) zaujima ma co si myslis o sucasnej "uteceneckej krize" ?
ahoj, díky moc. Z tý krize je mi zle, jsem zásadně proti tomu a kdyby bylo na mě, zavřel bych hranice a nepustil k nám ani na slovensko jedinýho skrytýho teroristu.
Zdeněk Pekárek, 4. prosince 2015
Zdravím mladý muži, která jména by jsi ještě chtěl v ringu potkat? :) Díky a zejtra hodně štěstí!
tak na to už jsem odpovídal o kousek výš, ale ještě jsem zapomněl třeba na Zhuravleva, Nenad pagonis, igor jurkovic.
Hanka, 4. prosince 2015
Ahoj Ondro,moc te jako fightera obdivuji i jako trenéra. Účastnila sem se pár tvých tréninku. Držím palce na sobotní zápas a přeji moc uspechu
oooo, velice děkuji. Přijd si zase zatrénvat k nám do tipsport areny a dostaneš trénink zdarma :-) vedu utery a čtvrtky od 19h.
Halala, 4. prosince 2015
porovnej muai thai s ostatními combat sporty. věřil by ses i v jinych disciplinach?
Muay thai a K1 je moje srdcovka, kterou se snažím dělat co nejlépe můžu. Neseru se do jinejch sportů, sedět na víc židlích nejde. Chci bejt nejlepší ve svý disciplíně a zatím se to docela daří.
Martin, 4. prosince 2015
Jaké lidi na tréninku máš raději, raději takové agresivní a nebo opak, kliďase..?
Tak to je individuální, nejlepší jsou ty co jsou v tréninku klidní a poslušní a v ringu se z nich stane agresivní tornádo.
Nikol, 4. prosince 2015
Ahoj. Mám dotaz... Cvičíš pravidelně? A jak dlouho..?
Tak pravidělně trénuju od 13cti, zápasim od 17cti a každý týden udělám cca 10 tréninkových jednotek, thaibox, box, atletika, posilovna...tot vše.
Pavel, 4. prosince 2015
Jak moc se sype v profi thai-boxu ?
No tak to je slušná otázka, ale co si budem povídat. Je to čím dál horší, jsem rád, že za mlada jsem si užil ten sport ještě čistý. Dneska to je hrozný, ale to asi ve všech sportech. UŽ to není o talentu a technice, ale o to, kdo tam toho pustí víc.
Ben Dobrmann, 4. prosince 2015
Ondro, proč podporuješ Daniela Landu, který zradil národ v nelehkém boji s hordami muslimů v naší vlasti?
To jsou kecy, nikoho nezradil. Je to vlastenec stejně jako já, ale je potřeba dělit muslimy na dobré a špatné, kdybys trochu cestoval, věděl bys to sám.
martin dvořák, 4. prosince 2015
ahoj, zdraví tvůj fanoušek. vím, ž znáš osobně daniela landu a že jsi s ním cvičil. co si myslíš o jeho nejnovějším vyjádření o misi proti is? víš o tom něco bližšího? jsi s ním v kontaktu? díky.
ahoj, už jsem to psal o kousek výš. V kontaktu s ním jsem a zítra mi bude zpívat nástupovku, takže mám radost.
Goodfather, 4. prosince 2015
Se kterým bojovníkem se chceš ještě utkat?
Tak to je dobrá otázka, těch borců je určitě víc. Ale kdo tomu rozumí, řeknu pár jmen. Samedow, Vakhitov, Velrinden, Bouzidi a ještě dalších pár jmen mám na seznamu smrti, to je světová špička. Spoustu dalších už jsem porazil. Zápasím už tak dlouho, že chci srovnat ještě párkrát síly jen s těma nejlepšíma a pak to zapíchnu.
Proč?, 4. prosince 2015
Proč kamarádíš s D. Landou? Co si myslíš o jeho názorech na současnou situaci ve světě?
Dana znám už dlouho, myslím že v roce 2001 mi poprvé předával v lucerně cenu když jsem zápasil s thajcem. Asi od roku 2006 mi začal pomáhat s mentální přípravou a sedli jsme si i jako kamarádi. Nelze ho soudit jak působí v médiich, mám trochu víc informaci a všechno teprve vyjde najevo.
Jirka, 4. prosince 2015
Loni jsi na Gibu dostal dost ošklivý k.o. od Ilungy. Máš o to větší motivaci se teď ukázat
Přesně tak, to jsi trefil. Chci jasně poslat ilungovi vzkaz a někdy taky přijde na řadu odveta. Minule jsem byl nemocnej, ale to ted nejsem.
Lukáš, 4. prosince 2015
Zdravím, jak se ti s odstupem časů jeví tvůj odchod z Hanumanu do svýho gymu? Byl to správnej krok kterýho nelituješ, posun kupředu?
Jeví se mi do celkem dobře, 5 z 5 zápasů jsem vyhrál a zítra mám v plánu přidat další. Proti Hanumanu necítím žádnou zášt, trenéra Macháčka i nadále respektuji, ale myslím, že po 16 letech společné cesty přišel logický krok osamostatnění. Mám svůj klub, vlastní závodníky a cítím se tak lépe.
Renda, 4. prosince 2015
Ahoj Ondro, věnuješ se mimo thajboxu i jiným sportům? Mimo ring jsi klidný, co se pouličních bitek týče? Díky a zlom vaz!
za mlada jsem byl trošku blázen, ale jak jsem začal pěkně papat a zalil se tukem, už jsem takovej hodnej strejda :-) jinak miluju třeba enduro motorky nebo horský kolo nebo sportovní střílení z pistole. Po kariéře fightera bych chtěl zkusit na nějaký amatérský úrovni střelbu IPSC, to je takový instinktivní střílení do různých těrčů co se hýbou. To se v současný politický situaci může totiž brzy hodit.
Árdý123, 4. prosince 2015
V čem je podle Vás rozdíl mezi v bojových sportech v Česku a Americe a ostatních úspěšných zemí. Co tam dělají jinak nez u nás ? A jestli vidí nejakou možnost ze by brzo z Čechů nekdo udelal větší úspěch v UFC. Predem dekuji.
Tak v MMA to vidim jen na Denisku Jirku Procházku z Brna, ten má věk, skills i tělo na to, aby to někam dotáhnul. Jinak v holandsku i americe jsou tak o 15 let napřed a i když to pomalu doháníme, rozdíl tam pořád je. Hlavně taky ve finančním zázemí.
Blik_, 4. prosince 2015
Kdo by vyhral turnaj 3 titanu: Ondreje Hutnika, Jirky Zaka a Tomase Hrona? Kazdej s kazdym treba 3 fighty (samozrejme ze ne v 1 vecer), za vitezstvi bod, kdo by mel nejvic bodu tak by vyhral. Kdo by to podle tebe byl? Zkus me prosim, neodbyt nejakou frazi, ale zajimal by me tvuj tip. Diky
Tak žáka už jsem porazil kdysi v 75tce, a on ted nemá naší váhu. A s Tomášem máme dohodu, že spolu budem radši trénovat než zápasit. Jinak kdo by to vyhrál? To není jasný nikdy, šance by byly podle mě vyrovnaný.
Lukasino, 4. prosince 2015
Neprijde ti, ze K1 i MT jdou v Evrope dost do kopru? Glory je zdechla, a vsechno to tak nejak pomalu smeruje spis k MMA, ne?
Doufám, že ne, to bychom pak přišli o práci :-) ale každopádně MMA má velkej boom a závodníci nás stejně budou potřebovat k tréninku v postoji. Já byl třeba v Brazílii za Shogunem a dělal mu stand up trenéra.
Tukas, 4. prosince 2015
Jsou na obzoru krome Gibu nejaky dalsi fighty s vetsima jmenama?
kdyby jsi mě sledoval, tak tenhle rok jsem porazil Bugaenka, Soukupa a Milanovice, větší jména v mojí váze do 95kg už moc nejsou. Nejsem supertíha, a nikdy nebudu. To jen pro info.
Lukasino, 4. prosince 2015
Vim, ze mas jeste mycku, ale dokazal by ses uzivit jenom z bojovani a vedeni gymu? A po skonceni kariery jenom z vedeni gymu? Co planujes po konci kariery?
ahoj, snazim se podnikat jako zivnostnik, ale v dnesni dobe je to boj a myti aut neni zrovna na zbohatnuti, novej gym na spartě taky ještě nejede na maximum, takže si musím přivydělávat soukromejma tréninkama. Jo a taky mi pomáhaj sponzoři trošku, a nový jsou vždy vítáni.
Lukas, 4. prosince 2015
Jak to vidis s vahou? Nemyslim to zle, ale prijde mi ze v ty vaze, ve ktery jses ted, mas trochu nevyhodu, protoze ne vsechno jsou svaly :)
s váhou to vidim dobre, už jsem si v ní zvykl. 95 je moje maximum, uz ted do ni musim lehce shodit. Na zniceni tuku neustále pracuji, ale po těch letech dřiny už jsem línej shazovat víc. sorry
Mike765, 4. prosince 2015
Ahoj ondro,jake ma vyhody mensi fighter? Ceho by mel využívat? Děkuju a zároven drzim palce v zapase proti Janosovi ze švýcarska :)
no tak to se vám pokusím zejtra ukázat. útoky na nohy, ty jsou vetšinou až na zem a na tělo soupeře. to je recept na vyšší borce.
martin, 4. prosince 2015
Čau, zajdeš ještě občas na Spartu?
přiznám se že už ne, ale v srdci jsem furt spartan to je jasny. jinak muj soused tomas popperle ke mě chce začít chodit na soukromky tak asi zase začnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud