30. ledna 2016 • 12:42

Junioři neuspěli. Gavenda dojel na MS cyklokrosařů až čtrnáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští junioři v úvodním závodě mistrovství světa cyklokrosařů v belgickém Heusden-Zolderu neuspěli. Nejlepší byl na čtrnácté příčce Jan Gavenda, suverénně vyhrál Nizozemec Jens Dekker před Francouzi Mickaelem Crispinem a Thomasem Bonnetem.



Sedmnáctiletý Dekker se hned zkraje závodu, který se jel v nevlídném počasí za větru a silného deště, osamostatnil v čele. Postupně navyšoval náskok a nakonec přesvědčivě potvrdil jakožto světová jednička i vítěz Světového poháru roli hlavního favorita.

"Jel jsem na plný plyn, ale byl to docela těžký závod a člověk si musel dávat pozor. Jsem rád, že se to povedlo, mám za sebou skvělé období," prohlásil vítězný Dekker, jemuž se v listopadu na domácí půdě v Huijbergenu podařilo dobýt i titul mistra Evropy.

Crispin dojel do cíle se ztrátou 35 vteřin, Bonnet měl na vítěze minutové manko. Gavenda zaostal za Dekkerem o více než dvě minuty, dalším Čechem v pořadí byl sedmatřicátý Václav Sirůček.

Mistrovství světa v cyklokrosu v Heusden-Zolderu (Belgie):

Junioři: 1. Dekker (Niz.) 43:05, 2. Crispin -35, 3. Bonnet (oba Fr.) -1:00, ...14. Gavenda -2:10, 37. Sirůček -3:30, 41. Honzák -3:57, 49. Jarý -4:32, 54. Novák (všichni ČR) -5:41.

Na programu jsou ještě závody - od 13:00 ženy do 23 let, od 15:00 ženy elite.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud