26. června 2016 • 11:47

Brutální dusno ani krvavé zranění Koukala nezabrzdily, vyhrál na Gibraltaru

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Točila se mu hlava, hodinu nemohl hrát, i pak se mu motala hlava. Squashista Jan Koukal ale ukázal, že umí, i když má do pohody daleko. Překonal všechny obtíže a může slavit triumf na Gibraltar Open 2016. Získal tak 34. titul na turnaji PSA a prodloužil sérii, kdy už třináct let v řadě vyhrává ročně minimálně jeden turnaj PSA. „Na turnaji v Gibraltaru se mi daří. Hrál jsem tu třikrát a už podruhé se mi povedlo vyhrát,“ hlásí spokojeně Koukal.



Podmínky, v jakých se turnaj hrál, obyčejný smrtelník těžko rozdýchává. Nesmírné dusno a vedro drtilo každého, natož aby se v něm hrát squash. „Bylo to jako tradičně brutální,“ hodnotí Koukal, který je známý neskutečnou fyzičkou. I on toho měl ale plné zuby. „Výměny se v takové chvíli strašně těžko ukončují a někdy jsou nekonečné,“ popisuje.

S tím vším se ale Koukal dokázal poprat, jenže pak přišly další problémy. Ve čtvrtfinále totiž českého squashistu zasáhl soupeř raketou do obličeje. „To byla asi nejtěžší chvíle. Soupeř protáhl úder a roztrhl mi obočí. Asi hodinu se nehrálo,“ líčí Koukal.

Možná mohl dohrávku zápasu posunout až do dalšího dne, jenže český hráč se rozhodl vrátit na kurt. „Úplně moudré rozhodnutí to asi nebylo, protože se mi chvílemi točil celý svět, ale nechtěl jsem dohrávat další den a nakonec zvítězil 3:0,“ říká s úlevou suverén české squashové scény.

V semifinále na Koukala čekala turnajová dvojka, Mark Fuller z Anglie. Český hráč musel o postup bojovat, ale nakonec mohl slavit. „Po boji jsem vyhrál 3:1 na sety,“ řekl vítěz.

Pak přišlo velké překvapení, když zjistil, že se mu ve finále postaví Cladio Pinto z Portugalska, který se do turnaje dokázal probít z kvalifikace. „Věděl jsem, že už toho bude mít plné kecky a to se také potvrdilo.  První set byl vyrovnaný a pak už jsem ho zlomil a mohl slavit titul,“ usmívá se Koukal.

Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.
Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud