Ondřej Němec
10. září 2016 • 15:00

Cristovao jede bomby i v jiu jitsu. Na mistrovství Asie vybojoval bronz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo by neznal Bena Cristovao, zpěváka s hity jako Bomby, Sweet Chilli, Asio. Je nejen mimořádně populární jako showman, ale navíc velmi úspěšný jako sportovec. Před několik lety se stal mistrem republiky na snowboardu a nyní potvrdil, že je i rozeným bojovníkem. Na mistrovství Asie v brazilském jiu jitsu ukořistil bronzovou medaili.



Nic nechtěl podcenit. "Trénuju každej den. Neexistuje, abych vynechal. Neexistuje, abych přišel pozdě," říkal Ben Cristovao před svou cestou na mistrovství Asie v brazilském jiu jitsu. Sebekriticky však přiznával, že čím dál více zjišťuje, kolik technik by se ještě potřeboval naučit. Přesto odjel do Tokia s odhodláním dát do toho všechno. A vyplatilo se, v sobotu 10. září vybojoval bronzovou medaili ve středně těžké váze (do 88 kg) v souboji zápasníků s bílým pásem.

Mistrovství se konalo v hale obřího sportovního centra Tokyo Budakon. Atmosféra tak byla opravdu mimořádná, což se  Cristovao pokoušel zprostředkovat svým fanouškům videi na instagramu.

"Je to jenom malej úspěch, ale přesto pro mě obrovská meta. Jsem strašně rád," ohodnotil zisk bronzu zpívající bojovník.

"Bylo to peklo. Jsou tu úplně na jiném levelu. Pro bronz jsem si šel přes kimuru (technika páčení), co jsem dostal na levé rameno a zbytek turnaje byl spíš zápas s bolestí," přiblížil Cristovao.

VIDEO: Podívejte se, jak se Ben Cristovao na ostrově Réunion připravoval na zápas v jiu jitsu

V českém showbyznysu se asi nenajde větší nadšenec do sportu. V roce 2006 se Ben Cristovao stal Mistrem republiky ve 4x4 Českém poháru ve freestyle snowboardingu. Předtím se ale věnoval například tenisu nebo vodním sportům. Už několik let jde cestou bojových umění.

Po grapplingu a jiu jitsu, chce zkusit i první zápas MMA. Rád by si tento zážitek daroval ke třicátým narozeninám, tedy za necelý rok. Podle všeho to bude pořádný zápas. 

BEN DA SILVA CRISTÓVÃO

Narozen: 8. června 1987 v Plzni (29 let) 
Umělecká kariéra: V roce 2009 se umístil na 7. místě v soutěži Česko Slovenská Superstar. O rok později vydal první album Definitely Diff erent. Zatím posledním albem je Made in Czechoslovakia z roku 2014. Jeho nová deska Palmy a Neony by měla vyjít na podzim tohoto roku. 
Sportovní kariéra: Závodně hrál tenis, později se věnoval profesionálně snowboardingu. Vrcholem jeho kariéry bylo v roce 2006 získání titulu ve 4x4 Českém poháru ve freestyle snowboardingu. V současnosti se věnuje zejména bojovým uměním. 
Zajímavosti: Má velkou základnu fanoušků, což se odráží i na sociálních sítích, kde je hodně aktivní. Přes 460 tisíc fanoušků na Facebooku a 290 tisíc na Instagramu. Benův kanál na YouTube má přes 120 milionů zhlédnutí. Jeho maminka je Češka, biologický otec pochází z Angoly.

Cristovao si čas v Japonsku vyloženě užíval
Cristovao si čas v Japonsku vyloženě užíval

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud