16. září 2016 • 21:15

Velké loučení. Badmintonista Koukal končil kariéru před kotlem fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český badmintonista Petr Koukal prohrál v dnešním exhibičním rozlučkovém zápase v Brně s Irem Scottem Evansem 1:2 po setech 9:11, 11:9 a 10:12. Utkání se uskutečnilo v rámci slavnostního otevření nové badmintonové X-Areny ve Slatině.



"Na žádném scénáři jsme se dopředu nedomlouvali. S Evansem se dobře známe, vůbec mě ale nešetřil," uvedl třicetiletý Koukal, kterému po zápase aplaudovala zcela zaplněná hala se šesti stovkami diváků.

"Je to příjemné. Nečekal jsem, že bude tak plno. V Brně mě táta přivedl k badmintonu a odehrál jsem zde pět sezon, v nichž jsme získali extraligový titul," dodal Koukal.

Posteskl si, že po olympijských hrách přibral osm kilo. "Nevím, jak se to přihodilo," smál se s tím, že mu jeho manželka, vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Koukalová, rozhodně tolik nevaří.

Český badmintonista Petr Koukal končil kariéru před stovkami fanoušků
Video se připravuje ...

"Moc jsem toho po olympiádě ale nedělal. Až před utkáním jsem se začal trochu hýbat, aby zápas tělo vydrželo," poznamenal osminásobný mistr republiky, který před šesti lety překonal rakovinu varlat.

Chystá ještě další dvě rozlučkové exhibice. Po nich už badminton neplánuje hrát závodně ani na nižší úrovni.

"Těším se, že se dostanu ke sportům, na které mi nezbyl čas a jsou venku v přírodě. Chytl mě golf, projedu se na kole, s Gábinou na lyžích. A chci se věnovat svým dalším aktivitám a projektům," řekl Koukal. Začátkem října vyjde kniha o jeho kariéře.

Poslední míček nejlepšího českého badmintonisty Petra Koukala v kariéře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud