1. září 2017 • 10:26

Češi jsou mistry světa! Na Gamescomu vládli v karetní hře Hearthstone

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovský úspěch si zapsala česká profesionální scéna esportu. Na Gamescomu, který proběhl v německém Kolínu nad Rýnem, ovládli čeští hráči finále týmového mistrovství světa, když si poradili s ukrajinským výběrem a vyhráli v poměru 4:2. Za výhru dostali více než milion korun.



Český esport na velký úspěch čekal dlouho, nakonec se dočkal v rámci Hearthstone Global Games. Ten ovládli čeští hráči ve složení – Stanislav Cifka, Jaromír Vyskočil, Mikoláš Dio a Petr Žalud. Ve slavné karetní hře od Blizzardu váleli, prohráli pouze jednou. Ve skupině nestačili na výběr Ukrajiny, proti nim se nakonec znovu postavili ve finále a odvetu zvládli výborně.

Letošní finálový ročník MS byl ojedinělý i dalším faktem. Vyšla nová expanze hry (Knights of the Frozen Throne), hráči se tak museli poprat s novými balíčky karet. Ač s trochu netradičním výběrem to Češi dokázali na jedničku, ve finále totiž byli favoritem Ukrajinci. Za svůj triumf inkasovali celkem 60 tisíc dolarů (1,3 milionu korun), které si čtyři hráči rozdělí mezi sebou.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud