27. října 2017 • 12:05

PSG končí s týmem League of Legends. Hráči prý berou hodně a diváků moc není

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv jsou esporty stále rychleji rostoucím odvětvím, ne vždy to majitelé jednotlivých sekcí cítí na financích pozitivně. Kvůli stále zvyšujícím se platům profesionálních hráčů a na druhou stranu zatím stále malému množství diváků, se proto rozhodl fotbalový celek Paris Saint-Germain pozastavit své účinkování v prestižní evropské lize v League of Legends. Podle klubu výdaje vysoce převyšují příjmy, a dokud se prý politika nezmění, nemá to pro pařížský celek smysl.



Paris Saint-Germain se do víru esportů vrhla po hlavě a na rozdíl od jiných fotbalových evropských klubů nezaložila pouze tým na fotbalovou virtuální hru FIFA. Tu má sice také, místo ní se však zaměřuje nově i na Rocket League a v minulé sezoně slušně rozjela i tým na League of Legends. Po roční zkušenosti se však PSG rozhodla tým slavné onlinové hry rozpustit a bude prý uvažovat, zda se k League of Legends ještě někdy vůbec vrátí. Jako hlavní důvod uvádí zejména finance.

Riot Games, což je vydavatel hry, totiž v Evropě funguje na principu sdílených příjmů. Všechny finance rozděluje mezi kluby rovným dílem a podle PSG to ani v nejmenším nekompenzuje vynaložené výdaje. V oficiálním prohlášení stálo, že příjmy nedokážou pokrýt silný vzrůst platů profesionálních hráčů v poslední době, což je podle fotbalového klubu neoprávněné, vzhledem k tomu, kolik má esport diváků.

PSG hrála evropskou část Challenger Series (EU CS), což je druhá nejvyšší profesionální soutěž v League of Legends v Evropě, druhá část soutěže je v Severní Americe. EU CS hraje celkem šest týmů, mimo jiné i tým německého fotbalového klubu Schalke 04. Dalších šest týmů pak hraje v Severní Americe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud