23. listopadu 2017 • 16:00

Hráč během vysílání napadl přítelkyni. Dostal vyhazov z týmu i od herní společnosti

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne všichni profesionální hráči zvládají svůj hněv. Jedním z těch, kteří své počínání pravidelně přehánějí, je i čínský hráč počítačové hry League of Legends Li "Vasilii" Wei Jun. Ten v říjnu během vysílání ztratil nervy, rozmlátil věci poblíž sebe a podle všeho napadl i svou přítelkyni. Nyní si vyslechl trest. Tým Newbee s ním okamžitě rozvázal profesionální smlouvu, od vývojáře hry Riot Games dostal stopku na 20 měsíců.



Profesionální hráči si zpravidla přivydělávají i streamováním, tedy živým vysílám svých her. Streamy těch nejlepších hráčů pak pravidelně sleduje spousta lidí. Jedním z nich je i Li "Vasilii" Wei Jun. Třiadvacetiletý Číňan byl profesionálním hráčem League of Legends, který hrál na pozici AD Carry (attack damage carry, tedy hráč hrdiny, který má silné útoky bez kouzel, nejčastěji hraje na lince společně se supportem).

Weu Jun je svými nervovými výlevy známý, už v minulosti například rozmlátil televizní studio. Nyní ale zašel o dost dál. Během jednoho vysílání se totiž naštval a začal rozbíjet věci, které měl po ruce. Když ho jeho přítelkyně okřikla, obrátil svůj vztek na ní.

Jelikož jeho řádění neodnesla kamera ani mikrofon, mohli vše vidět v přímém přenosu i diváci. Kamera sice nezabrala samotný útok, mikrofon však svou práci zvládl na jedničku. Tupé údery, nadávky a plačící přítelkyně. Ta na něj později dokonce zavolala policii, která si rozzuřeného hráče odvedla na stanici.

Téměř okamžitě začalo vyšetřování i z Riot Games. Ti si pozvali jak Weu Juna, tak jeho přítelkyni, oba ale tvrdili, že k fyzickému násilí nedošlo. I přes toto tvrzení dostal hráč výpoveď z týmu, od Riot Games inkasoval dvacetiměsíční zákaz hraní League of Legends.

Vydavateli slavné hry stačilo to, co na nahrávce slyšet bylo, tedy nadávky a výhrůžky. "Považujeme hrozbu domácího násilí, které bylo učiněno vůči bezbranné osobě, jako pohoršující faktor. Tyto hrozby vůči jinému profesionálnímu hráči trestáme desetiměsíčním trestrem, ale fyzické zastrašování a hrozby domácího násilí by měly být potrestány přísněji," vysvětlil svůj krok Riot Games.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud