Karel Häring
28. března 2014 • 13:49

GAMBRINUS FANLIGA: Mr. Yoda se vrací. Budou za to body?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se nám to hezky sešlo. První tři celky Gambrinus ligy hrají doma, takže by z toho mohlo být bodově živější kolo. Sparta hostí Znojmo. Letenští sice v poslední době neoplývají herní pohodou, nicméně byla by učiněná provokace, kdyby člověk nevyužil tříčlennou kvótu.



Teď je jen otázka, na co vsadit. Že to bude kanonáda, byť s rizikem inkasovaného gólu, nebo těsné vítězství, ovšem s nulou?

Znojemské výkony není radno na jaře podceňovat, například brankář Vlastimil Hrubý je i díky třem jarním čistým kontům mezi gólmany celkově čtvrtý. Ale asi vsadím na tu první možnost.

Větším rébusem je Plzeň. Obvykle se jí poté, co opustí Evropu a dobije baterky, daří, jenže ji čeká nejméně oblíbený soupeř, který si do Štruncových sadů jezdí pravidelně pro body. Viktoria nad Libercem doma zvítězila naposledy v dubnu 2001!

A taky je těžké odhadnout, na kterého útočníka Dušan Uhrin mladší vsadí. Lákavější vzhledem k ceně v Gambrinus lize je Tomáš Wágner. Jenže ten zpravidla nastupuje až v průběhu duelů, v základu vybíhá dražší Stanislav Tecl.

Možná nejzajímavější souboj se odehraje v pondělí, kdy Mladá Boleslav hostí Slavii. Kdo bude mít největší motivaci v tomto střetnutí, o tom není pochyb. Když Karel Jarolím slavil s červenobílými druhý titul, vyráběli si slávisté trička s jeho podobiznou coby Mr. Yoda z Hvězdných válek. Za tehdejší nedobrovolný konec bude chtít jeho (boleslavské) impérium vrátit úder.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud