Pavel Janega
25. července 2014 • 21:20

Nešpor o laciném gólu: Kdybych to nedal, tak uteču ze stadionu

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Nešťastná chyba brankáře Bohemians 1905 udělala z Martina Nešpora prvního střelce letošního ročníku Synot ligy. Sparťanský útočník ukradl balon přímo z kopačky Jiřího Havránka a nasměroval letenský klub za vítězstvím 2:1.



"Brankář Bohemky se snažil na poslední chvíli balon zaseknout, ale udělal to špatně. Jeho chyba. Využil jsem toho a sebral mu balon. Z mé strany šlo o jednoduchý gól," radoval se po utkání Martin Nešpor .

Skóroval jste někdy až takhle jednoduše?
"To si nevybavuji."

Co vám v tu chvíli, kdy jste měl před sebou prázdnou branku, problesklo hlavou?
"Že musím dát gól (směje se). Vyšlo to super. Trošku jsem se bál, že by rozhodčí mohl písknout faul, ale ten nebyl. Dal jsem nohu před balon, a pak to bylo lehké. Kdybych to nedal, tak bych utekl ze stadionu."

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Martina Nešpora
Video se připravuje ...

Myslíte si, že laciný gól Bohemians zlomil?
"Tak předtím nastřelili břevno a každý hráč, který oblékne bohemácký dres, jezdí po zadku do poslední minuty. Bohemka hrála dobrý fotbal. Musíme uznat kvalitu soupeře. Ale jestli je tento gól zlomil, to nevím."

Navíc jste mohl přidat další branku, jenže jste trefil tyč.
"Střílel jsem asi ze dvou metrů. Byla to stejná škoda, jako když jsem šel sám na branku. Někdo mě zatáhl za dres, a kdybych spadl, byla by to jasná červená karta. Ale běžel jsem dál, chtěl jsem zakončit. Jen jsem neměl delší nohu a na míč už pořádně nedosáhl."

Nešpor sestřelil Bohemku, kde vyrůstal: Mrzel mě pískot fanoušků
Video se připravuje ...

V základní sestavě jste se objevil především kvůli absenci Marka Matějovského. Ale myslíte si, že jste si řekl o místo v základní sestavě?
"Tak to se musíte zeptat trenéra. Moje pocity jsou jen takové, že teď pojedu domů, dám si sprchu a půjdu spát. A zítra mám trénink. Vážím si však každého vstřeleného gólu."

Jak těžký byl návrat do Ďolíčku, vnímal jste pískot domácích fanoušků?
"Přiznám se, že mě to mrzí. Prožil jsem v Bohemce hezká léta, jsem tady od devíti let. Prošel jsem mládeží, naskočil do áčka. Pro Bohemku vždycky budu žít a něco jsem tady odvedl. Ale život jde dál. Vždycky říkám, že nejdůležitější je zdraví moje i rodiny. Jestli tedy na mě píská sparťanský nebo bohemácký kotel? Spát budu v klidu."

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Josefa Hušbauera
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Michala Šmída
Video se připravuje ...

Martin Nešpor vystihl rozehrávku brankáře Bohemians a poslal Spartu do vedení
Martin Nešpor vystihl rozehrávku brankáře Bohemians a poslal Spartu do vedení

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud