9. srpna 2014 • 18:57

CELÝ SESTŘIH: Dukla na Julisce s Brnem jen remizovala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha v první lize remizovali s Brnem 1:1 a doma už poosmé za sebou nezvítězili. Utkání třetího kola gólově otevřel Marek Hanousek, ještě v první dvacetiminutovce však vyrovnal bývalý hráč Dukly Miroslav Markovič.



Na Julisce v minulém zápase s Ostravou na 45 minut vypadl elektrický proud a technický problém lehce prodloužil i dnešní zápas. Těsně před výkopem se totiž musela opravit síť na jedné z branek.

Duklu to však nerozhodilo a hned z první větší šance v sedmé minutě se prosadila. Hlavičku Beauguela z rohu brankář Hladký vyrazil jen před sebe, odkud neobsazený Marek Hanousek lehce skóroval. "Snadnější gól jsem asi nedal. Půl roku na něj čekám, takže jsem rád. Ale neřeknu žádnou novou věc, že bych byl radši, kdyby dal gól kdokoliv, ale vyhráli bychom," podotkl Hanousek.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

Následný domácí nápor Brno přečkalo a v 18. minutě vyrovnalo. Malíkovu ránu ještě zlikvidoval Chudý, ale nepokrytý Srb Markovič po zmatcích v obraně dorážel do prázdné branky. "Honza Malík mi to potom posunul a já to dával do prázdné. Bylo jen potřeba se koncentrovat," popsal Markovič svou druhou ligovou trefu v ročníku.

Slovenský gólman Dukly Chudý inkasoval poprvé v sezoně. "Bohužel jsme podcenili situaci vzadu, kdy jsme nedůrazem dovolili hostujícímu týmu vyrovnat. Gól, který jsme dostali, s námi zacloumal natolik, že od té chvíle šel náš výkon velmi dolů," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Po slibném ofenzivním úvodu se hra přesunula spíše do středu hřiště a diváci dlouho nemohli zatleskat žádné zajímavější akci.

Až v 72. minutě rozehrál přímý kop Zavadil , míč se přes Sýkoru dostal k Markovičovi, jenž tvrdou ranou těsně minul. Na druhé straně zase střídající Krmenčík z úhlu prověřil pozornost gólmana Hladkého. Skóre se však už nezměnilo.

"Mrzí mě několik našich protiútoků. Kdybychom je lépe zvládli s klidnější hlavou, tak jsme mohli pomýšlet víc než na jeden bod. Ale i Dukla byla nebezpečná, měla tam další standardní situace. Z toho pohledu si myslím, že remíza byla zasloužená pro obě mužstva," uvedl kouč Brna Václav Kotal.

Zbrojovka uhrála na třetí pokus první ligové body na hřišti Dukly. Vzájemný souboj také poprvé přinesl méně než tři góly. "Za druhých 45 minut jsme de facto nevyprodukovalo nic a ten výkon prostě dobrý nebyl. Individuálně tam nebylo moc hráčů, kteří by snesli nějaké měřítko," kritizoval Kozel.

"Momentálně nám trochu vyhovuje hrát venku, kde můžeme trochu čekat. Mužstvo je nově složené a tvorba hry, kterou jsme předtím měli silnou, nám teď dělá trochu problém," dodal kouč Dukly.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 7. Marek Hanousek - 18. Markovič. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Urban.
ŽK: Štetina, Gedeon (oba Dukla). Diváci: 1579.

Sestavy:

Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon (85. Hlinka), Marek Hanousek, Čajič (58. Považanec) - Berger, Beauguel, Mareš (68. Krmenčík). Trenér: Kozel.
Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Buchta - Fischer, Zavadil, Malík (81. Kaščák), Hyčka - Vávra (71. Pašek), Markovič, Sýkora (89. Šumbera). Trenér: Kotal.

Dukla - Brno: Hostující Miroslav Markovič vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Dukla - Brno: Marek Hanousek poslal domácí tým do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud