Jan Podroužek
29. září 2014 • 14:07

Šéf kotle Slavie o dýmu při derby: Bylo to špatně načasované

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná opatrnost. Vmetl jim to, co ho naštvalo a o čem je přesvědčený, že překazilo Slavii šance na lepší výsledek v derby. „Fanoušci nás zradili,“ zuřil trenér Miroslav Beránek, že Eden zalehl sytý dým z domácího kotle v době, kdy měl vršovický klub tlak. A chvíli se kvůli tomu nehrálo. „Je trošku alibistické hodit všechno na fanoušky, ale je pravda, že to bylo špatně načasované,“ uvědomuje si Lukáš Vala alias Strašák, šéf příznivců.



Jednoduše mu ruply nervy. Stalo se to s Brnem. A teď v derby znovu. Slavia dohání ztrátu, a místo aby ji fanoušci ještě popohnali, rozprostřou po stadionu dýmový opar, že není vidět, nosy dráždí hrozný zápach a děj utkání se přeruší. Přesně jako v sobotu se Spartou. Slávistická obec ale, zdá se, Beránkovi nic vracet za jeho kritická slova nehodlá.

„My, co jsme stáli dole, jsme si sami říkali, že se to v tu dobu nehodí,“ vybavuje si Vala moment za stavu 1:0 pro hosty, kdy po sedmdesáté minutě začala trávník v Edenu clonit smradlavá mlha. „Nechci říkat, že se od toho distancuji, mně se takové efekty líbí, ale jen při reakci na nějakou situaci v zápase, třeba když padne gól a takhle se to oslaví, má to efekt, umocňuje to atmosféru.“

Neukáznění fanoušci! Slávistická mlha zamořila Eden a přerušila derby
Video se připravuje ...

„Nebylo nic vidět, hráčům se špatně dýchalo. Rozhodilo nás to. Když jsme se vrátili do hry, tak jsme vypadli z rytmu a přišel druhý gól soupeře. Fanoušci nás zradili,“ vypálil po prohraném derby Beránek.

Za normálních okolností slova, která ve vinících vyvolají vášeň spojenou s touhou to trenérovi při další možnosti spočítat. Samozřejmě, jedinci se v komentářích najdou. „Možná že kdyby nehrál furt defenzivně i doma, tak jsme nemuseli dohánět ztrátu a těch pár plamínků by nás neovlivnilo,“ píše v diskuzi Václav Svatoš.

„Je trošku alibismus hodit to na fanoušky, ale je pravda, že možná to hráče a celý tým mohlo trochu rozhodit, možná jo. Bylo to nešťastně načasované,“ připouští Vala.

Podle svých slov se k sobotním událostem v Edenu nechce blíž vyjadřovat. „Mám trenéra Beránka rád, a jestli to spolu budeme řešit, budeme to řešit jen my dva mezi sebou jako chlapi. Žádné špinavé prádlo ven přes média tahat nechci.“

Kouče Slavie nadzvedlo chování vlastních příznivců i proto, že s nimi klub v týdnu na tohle téma komunikoval. Domluva měla znít jasně: podpořit svoje oblíbence, ne jim škodit.

„Seděli jsme s nimi, samozřejmě ne se všemi. Chvíli jsem ani nevěděl, co se na hřišti děje,“ zlobil se Beránek. „Mrzí mě jejich chování. Jak někdy zkratují hráči, tak teď to byli jednotlivci z řad v uvozovkách fanoušků, protože ty já za fanoušky nepovažuji.“ Tvrdá rétorika na rozdíl od jeho soupeře a zároveň kamaráda Vítězslava Lavičky . Ale Beránkovi by se vymstít neměla.

Fanoušci Slavie si při derby snažili zesměšnit svého rivala Spartu
Fanoušci Slavie si při derby snažili zesměšnit svého rivala Spartu

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slavia Praha - Sparta Praha 0:2
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Domácí fanoušci vytáhli choreo Cirkus Eden
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud