25. října 2014 • 12:54

Trochu Poborský, trochu Panenka. Tak vypadal lob od Elvise z Ďolíčku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho tým prohrál, přesto Elvis Bratanovič potěšil fanoušky Bohemians 1905 nádherným gólem. V pátečním utkání proti Liberci poslal na konci první půle oblouček přes brankáře Ondřeje Koláře do hostující sítě. To byl kousek, za který mu určitě zatleskala i klubová legenda Antonín Panenka. Jeho trefa znamenala v Ďolíčku vyrovnání na 1:1, Klokani ale nakonec doma prohráli 2:4.



Na tomto místě vznikají nádherné góly. Právě Panenka tady piloval slavný penaltový dloubák, kterým rozhodl finálový rozstřel na mistrovství Evropy 1976. Nyní stadion u Botiče viděl další povedené zakončení v podání slovinského útočníka, který v létě přestoupil do Bohemians 1905 z Teplic.

Byla to mezinárodní spolupráce. Hodně práce v ní odvedl Matús Mikuš, který k Bratanovičovi přesně nacentroval. A ten míč nadzvedl míč nártem a poslal ho přes Koláře. „Chtěl jsem to tak udělat,“ odmítl Bratanovič po zápase pro klubovou televizi, že by šlo o dílo náhody.

Bohemians 1905 - Liberec: Gól Elvise Bratanoviče
Video se připravuje ...

Ten gól měl trochu z Panenky a kousek z památné trefy Karla Poborského na EURO 1996 ve čtvrtfinále proti Portugalsku. Nakonec však Klokanům nepřinesl body. Ti však v této sezoně oproti očekáváním skórují nad očekávání často (18), ale také hodně inkasují (21). „Je důležité, aby si část hráčů uvědomila, že fotbal je především o poctivosti a nám to u některých hráčů chybí,“ uvedl trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Liberec 2:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud