11. ledna 2015 • 16:01

Náhrada za Hušbauera! Do Sparty přichází albánský reprezentant

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou AC Sparta Praha se stává dvaadvacetiletý záložník Herolind Shala. Talentovaný fotbalista se narodil v Norsku, ale reprezentuje Albánii. Na Letnou přichází jako volný hráč z norského Odds BK a podepsal smlouvu na tři a půl roku. V rudém dresu bude nastupovat s číslem deset, které  ovšem může ve Spartě nosit dle tradic pouze excelentní kanonýr. Dříve ho nosili Horst Siegl či Bony Wilfried.



Herolind začínal s fotbalem v norském klubu Tollnes, v letech 2008 až 2011 nastupoval za Notodden a poslední čtyři roky hrál za Odds BK, kde na sebe výrazně upozornil. V uplynulém roce byl vyhlášen nejlepším hráčem týmu a svými výkony pomohl klubu k třetí příčce v nejvyšší norské soutěži. I díky tomu si vysloužil také premiérovou pozvánku do albánského národního týmu.

Premiérový start si připsal v kvalifikačním utkání proti Francii v listopadu roku 2014, kdy nastoupil na poslední patnáct minut. V roce 2013 byl pozván na sraz reprezentací do 21 let Norska i Albánie a sám hráč dal přednost zemi, ze které pochází jeho rodiče.

"Je to skvělé, je to splněný sen. Sparta je velký a tradiční klub, takže se nemůžu dočkat, až nastoupím v jejím dresu," řekl albánský reprezentant po přestupu do Sparty.

Dvaadvacetiletý Shala nastupuje na pozici středního záložníka, ale může hrát i na kraji. Za čtyři roky v dresu Odds BK nastoupil k 90 ligovým zápasům, ve kterých vstřelil dvacet branek.

„Jsem velmi rád, že se tento příchod podařilo realizovat,“ uvedl člen klubového představenstva Jakub Otava. „Jednání probíhala delší dobu a nebyla jednoduchá vzhledem k tomu, že se jedná o velmi kvalitního hráče, který je na přestupovém trhu žádaným zbožím. Jsme přesvědčeni, že bude velkou posilou.“

„Na české poměry se jedná o velmi nadstandardní transfer, a proto jsme rádi, že jsme mohli Spartě pomoci v jeho finalizaci díky svým kontaktům ve Skandinávii,“ uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která se na přestupu hráče podílela.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud