Hynek Preisler
19. ledna 2015 • 11:31

Překvapení! Jablonci dal Bakoš košem, posílí rivala z Liberce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je překvapení. Místo třetího Jablonce si slovenský útočník Marek Bakoš vybral o záchranu bojující Liberec! Slovan jednatřicetiletého hráče představil na tiskové konferenci. S klubem podepsal smlouvu na rok a půl.



"Na Marka jsme registrovali nabídky nejen z české ligy, ale i ze zahraničí. Nakonec se sám rozhodl pro Liberec, který patří historicky mezi nejlepší kluby v Česku," uvedl v tiskové zprávě hráčův agent Martin Říha. "Marek bere toto angažmá jako velkou výzvu a chce pomoct svými góly vrátit Slovan zpět na pozice, kam patří - do bojů o evropské poháry," dodal.

„Jsem rád, že Marek bude působit v dresu Slovanu nejen na jaře, ale i dál. Podepsali jsme smlouvu zatím na rok a půl, ale věřím, že spolupráce Marek Bakoš a Slovan bude tak úspěšná, že to bude na mnohem delší dobu. Jsem rád, že jsem získali do týmu zkušeného střelce," potěšilo sportovního ředitele Liberce Jana Nezmara.

O autora 44 prvoligových branek měl eminentní zájem o titul bojující Jablonec, téměř hotový transfer však nakonec padnul.

„My jsme měli o Bakoše zájem, s Plzní jsme se domluvili, dostali jsme zelenou k jednání s hráčem. Mysleli jsme, že je to jednoznačné, ale nedomluvili jsme se s hráčem na podmínkách, což mě překvapilo,“ přiznal Sportu před časem majitel Baumitu Miroslav Pelta .

„Myslím, že má o sobě vyšší mínění. Chtěl jsem ho hodně, ale vzhledem k věku a předchozím zdravotním potížím jsme to nechtěli (splnit). Ovšem choval se fér. Každý má nějakou představu, a buď mu ji splníte, nebo ne. U mě platí, že když někoho oslovím a necítím z něj ten chtíč hrát za Jablonec, nejdu do toho. Jsem raději, když se peníze řeší jakoby pod čarou, ne první,“ dodal Pelta.

O hrotového útočníka se zajímala též Mladá Boleslav či Slovan Bratislava. Marek Bakoš působil od roku 2009 v Plzni. Na podzim však odehrál jen pět zápasů, ve kterých dal jeden gól.

Příbram - Plzeň: Marek Bakoš se postaral o první gól zápasu
Video se připravuje ...

Podzim Slovanu Liberec v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud