3. února 2015 • 04:59

Kdo z favoritů ligy nejlépe posílil? Plzeň za jedna, Sparta riskuje

Autor: kub, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupové okno v české Synot lize sice na rozdíl od mnoha zahraničních soutěží ještě neskončilo, přesto se už dá hodnotit, kdo nejpilněji posiloval. A největší pozornost je pochopitelně upřena na tři hlavní favority na zisk titulu. Osloveným expertům se nejvíce líbí posily Viktorie Plzeň, špatně si nevedl ani Jablonec. Naopak pražská Sparta se zahraničními hráči dost riskuje.



Plzeň začala s posilami jako první. Z Baníku přivedla stopera Jana Baránka, z Teplic pak přišel útočník Aidin Mahmutovič. Právě bosenský kanonýr, jenž dal v posledním přípravném zápase tři góly Norimberku, se expertům hodně líbí.

Aidin Mahmutovič byl největší hvězdou Plzně v duelu s Norimberkem. Západočeši vyhráli 3:2 a Mahmutovič zaznamenal hattrick.Foto Michal Beránek (Sport)

„Plzeň určitě udělala dobře s Mahmutovičem. Má vítěznou mentalitu a úžasné sebevědomí, což se v našich končinách tolik nevidí,“ tvrdí například trenér Vlastimil Palička.

„Mahmutovičova výhoda také je, že už české poměry dobře zná, adaptoval se tu, ví, co může čekat ze všech hledisek,“ doplňuje vícemistr Evropy Luboš Kubík.

Aktivita Jablonce, do kterého přestoupili záložníci Lukáš Masopust s Jánem Gregušem a útočník Valerijs Šabala, se expertům rovněž zamlouvá. Naopak Sparta, která zatím lovila převážně cizince, podle některých mohla posilovat lépe.

„Sparta spíš doplnila kádr. Nejsem proti cizincům, ale měly by to být skutečné posily, které hned nastoupí. Pokud chce Sparta titul obhájit, musí se na transferovém trhu ještě snažit,“ poznamenává kouč Stanislav Levý. „U Sparty je to pro našince cesta trochu do neznáma,“ všímá si také Dušan Uhrin starší.

Velké téma o přestupech Plzně, Sparty i Jablonce doplněné názory expertů čtěte v úterním vydání deníku Sport.
Už nyní si ho můžete přečíst v elektronické verzi na webu ZDE>>>

Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport


Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verzi Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Defenziva Norimberku si může oddechnout. Střelec tří gólů Plzně Aidin Mahmutovič jde z placu, Plzeň vyhrála 3:2
Defenziva Norimberku si může oddechnout. Střelec tří gólů Plzně Aidin Mahmutovič jde z placu, Plzeň vyhrála 3:2

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud