9. února 2015 • 18:02

Spartě nefunguje defenziva. Dostáváme hodně gólů, zlobí se Lavička

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Fotbalisté Sparty podlehli Rubinu Kazaň 2:4, ze všeho nejvíc ale trenérovi Vítězslavu Lavičkovi vadí opakující se chyby v defenzivě. V duelech se silnými soupeři vedou k nepěknému počtu inkasovaných gólů. Jen na soustředění v Turecku jich sparťané obdrželi ve třech zápasech osm.



"Měli jsme v úmyslu zakončit herní kemp v Turecku dobrým výsledkem, takže s prohrou 2:4 proti Kazani nemůžeme být spokojeni," uvedl po utkání letenský kouč. "Bohužel zápas znovu ovlivnily naše chyby v defenzivě, a poněkolikáté jsme inkasovali hodně gólů."

Na obránce se zlobil i z důvodu špatné komunikace, která sehrála velkou roli v prvním poločase. "Nedohodou jsme obdrželi dvě rychlé branky. Nejprve jsme nesebrali odražený míč, a krátce na to jsme velmi špatně a pozdě zareagovali na dlouho letící míč z poloviny Kazaně. Zákonitě jsme byli v obou případech potrestáni," podotkl Lavička .

Lavička po další prohře Sparty: Sráží nás chyby v obraně
Video se připravuje ...

Sparta dokázala ve velice vypjatém utkání, ve kterém rozhodčí rozdal několik žlutých karet, vyrovnat po brankách Davida Lafaty a Ladislava Krejčího . "Hlavně ve druhém poločase se naše hra zlepšovala a stupňovala. Soupeře jsme dostali pod tlak. Pak tam ale znovu nastaly situace, které po našich chybách vedly k tomu, že jsme soupeři nabídli třetí gól. A v samotném závěru, kdy jsme hráli do ofenzivy na velké riziko, soupeř z vydařeného brejku definitivně rozhodl," dodal Lavička.

VIDEO | Sestřih zápasu Sparta - Rubin Kazaň 2:4

Za nutné považuje odstranit chyby v defenzivě a vyvarovat se velkého počtu inkasovaných branek. Uvědomuje si, že je to základní klíč k úspěchu v jarní části sezony.

"V přípravě jsme skutečně dostali poměrně hodně gólů. A nejen v Turecku, ale i na Kanárských ostrovech, kde jsme hráli s PSV Eindhoven (2:5). Musíme na tom zapracovat," říká Lavička. Jenže už za dva týdny startuje liga, času není mnoho.

Kouč Vítězslav Lavička zamyšleně sleduje přípravný duel Sparty proti Kazani
Kouč Vítězslav Lavička zamyšleně sleduje přípravný duel Sparty proti Kazani

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud