13. února 2015 • 16:13

Ligové kluby čekají GENERÁLKY. V sobotu bude hrát 15 týmů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jarní část fotbalové ligy už klepe na dveře a v sobotu hned patnáct z šestnácti účastníků soutěže sehraje generálku. Vedoucí Plzeň se na závěr soustředění ve Španělsku utká s ruským Krasnodarem, druhá Sparta Praha přivítá Banskou Bystricu. Ve dvou případech dojde na přímý souboj ligových celků. Kluby už by měly nastoupit v podobných sestavách, v jakých se za týden představí na startu jara.



Nejtěžšího soupeře bude mít ligový lídr Plzeň, která změří síly se čtvrtým týmem ruské ligy FK Krasnodar. Západočeši se na závěr kempu ve Španělsku pokusí navázat na výhru proti korejskému Suwonu a remízu s Dynamem Kyjev a úspěšně se naladit na vstup do jarní sezony proti Českým Budějovicím. "Všichni už se na start ligy těšíme, už aby to tady bylo," řekl pro web Viktorie útočník Stanislav Tecl .

Zatímco Plzni poslední přípravné zápasy vyšly, Sparta v závěrečných dvou duelech v Turecku se Steauou Bukurešť a Kazaní prohrála a navíc inkasovala dohromady sedm branek. V generálce na Strahově se pokusí o zlepšení proti poslednímu týmu slovenské ligy Banské Bystrici.

Ostrava na Bazalech přivítá čtvrtý celek slovenské nejvyšší soutěže Myjavu a soupeře ze zahraničí budou mít také moravské celky. Slovácko po dvou porážkách 0:1 zkusí v Turecku uhrát lepší výsledek proti nováčkovi ukrajinské ligy Olimpiku Doněck, Brno bude tamtéž hájit neporazitelnost a neprůstřelnost proti moldavskému Tiraspolu. Poslední tým tabulky Hradec Králové doma na stadionu Bavlna přivítá polské druholigové Katovice.

Třetí celek nejvyšší soutěže Jablonec nastoupí proti druholigovému Varnsdorfu v Nymburce, kde odehraje generálku i pražská Slavia proti druholigovému Žižkovu. Soupeře z nižší soutěže mají i Mladá Boleslav, Jihlava, která přivítá dokonce až třetiligovou Chrudim, a Bohemians 1905. Zápasu v Ďolíčku proti Sokolovu budou předcházet masopustní hody.

V Liberci se v souboji dvou ligových týmů utká domácí Slovan s Příbramí a v Teplicích se představí České Budějovice. Jediná Dukla Praha už má generálku za sebou.

Program přípravných utkání

Jablonec - Varnsdorf (10:30, Nymburk)
Hradec Králové - GKS Katovice (12:00, SCM Bavlna)
Mladá Boleslav - Táborsko (14:00)
Ostrava - Myjava (14:00)
Sparta Praha - Banská Bystrica (14:00, Strahov)
Slovácko - Olimpik Doněck (16:00, v Turecku)
Slavia Praha - Žižkov (14:00, Nymburk)
Bohemians 1905 - Sokolov (15:00)
Teplice - České Budějovice (15:00)
Liberec - Příbram (16:00)
Plzeň - FK Krasnodar (16:00, ve Španělsku)
Brno - Šeriff Tiraspol (16:00, v Turecku)
Jihlava - Chrudim (17:00)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud