16. února 2015 • 10:36

Šok v Teplicích! Pár dní před startem ligy skončil kouč Ščasný

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic jsou pět dní před startem jarní části Synot ligy bez trenéra, Zdeněk Ščasný překvapivě odstoupil z funkce. V sobotu to oznámil vedení klubu, podle něj se amosféra postupně měnila až v nepřátelství. Teplice na své webu napsaly, že do tiskové konference, kterou přesunuly na čtvrtek, nebudou vydávat žádné komentáře.



"Rozhodl jsem se v sobotu před zápasem, kdy jsem to oznámil vedení klubu," řekl Zdeněk Ščasný pro iSport.cz s tím, že velkou roli sehrálo úmrtí ředitele Františka Hrdličky.

"Nebylo to unáhlené rozhodnutí. Postupem času ve mně dozrálo. V Teplicích se během podzimu rapidně změnila atmosféra. Na některých místech to přešlo až v nepřátelství. Po několika diskuzích s vedením jsem byl ubezpečený, že se situace bude řešit. Takže jsem se rozhodl to vyřešit sám tím, že jsem odstoupil," dodal.

Ščasný do Teplic přišel v říjnu 2012. Po první sezoně, ve které musel odvracet hrozbu sestupu, zaznamenal s týmem velký výkonnostní vzestup a v ročníku 2013/14 patřili Severočeši k předním týmům v lize. Na podzim útočili i na čelo tabulky, nakonec obsadili páté místo.

Teď jsou Severočeši před startem jara na šesté příčce. Jméno nového trenéra chce klub oznámit v nejbližších dnech, už v sobotu ho čeká ligový duel s Baníkem Ostrava.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud