20. února 2015 • 04:57

Sparta připravila Kadlecovi luxusní podmínky. Kolik si na Letné vydělá?

Autor: jon, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednalo se do poslední chvíle. Příchod Václava Kadlece do Sparty byl nesmírně komplikovaný, nakonec se Letenští s Frankfurtem dohodli na půlročním hostování. Důležitou součástí transakce je i finanční stránka. Suma za hostování je prakticky gratis, nicméně letenský klub se zavázal, že bude hradit hráčův plat. Podle informací Sportu si Kadlec může přijít až na částku pohybující se okolo 600 tisíc korun měsíčně.



Kadlec patřil v létě 2013 k nejdražším posilám Frankfurtu, dočkal se prominentního čísla 10 na dresu i nadstandardních finančních platových podmínek. Podle serveru fussball-geld.de má český útočník smlouvu na téměř milion eur ročně (27,5 milionu korun), s platem je aktuálně 5. nejlépe placeným hráčem týmu. V přepočtu na měsíční gáži to dělá 80 tisíc euro hrubého, po zdanění v Německu Kadlecovi na účet přistálo zhruba 45 000 eur, tedy zhruba 1,24 milionu korun.

Kadlec je znovu sparťanem: Vracím se silnější a zkušenější
Video se připravuje ...

Ani takové postavení ale Kadlecovi nestačilo k tomu, aby si udržel místo v sestavě. Proto se rozhodl pro hostování ve Spartě, kde by měl získat větší zápasovou praxi a v létě se do Frankfurtu vrátit v ještě lepší formě.

Jaké jsou vůbec podmínky Kadlecova návratu na Letnou? Hráčův agent Pavel Paska na tiskové konferenci potvrdil, že Frankfurt se na hráčově platu momentálně vůbec nepodílí, tím pádem se o něj musí kompletně starat Sparta.

Václav Kadlec spolu s členem představenstva Sparty Jakubem Otavou (vlevo) a manažerem Pavlem PaskouFoto Pavel Mazáč Sport

Sparta ale 22letému útočníkovi nebude hradit celý plat, který mu zaručuje smlouva ve Frankfurtu. S hráčem se klub dohodl na jiných podmínkách. Podle zdrojů Sportu si Kadlec s veškerými bonusy může vydělat maximálně 50 procent čisté mzdy z Německa.

To dělá zhruba 600 tisíc měsíčně, čímž se Kadlec vyšplhá k absolutní platové špičce v Synot lize. Nadějný útočník si sice vůči podmínkám z Německa pohoršil, přesto se v českém prostředí stane nadstandardně placeným fotbalistou.

"Jsme rádi, že se Vaška podařilo přivést na půl roku a v létě se budeme bavit, co dál. Byla to jedna z našich hlavních priorit, kterou se nám podařilo realizovat. Dalo se počítat s tím, že to proběhne na poslední chvíli," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Václav Kadlec poté, co se téměř po roce a půl vrátil na Letnou, ve Spartě stráví půlroční hostování
Václav Kadlec poté, co se téměř po roce a půl vrátil na Letnou, ve Spartě stráví půlroční hostování

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud