Richard Šíma
27. února 2015 • 10:34

Trenér Baníku Frňka si před Spartou věří: Roli outsidera odmítám!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním utkání pod jeho vedením Baník neuspěl, prohrál v Teplicích 0:1. Teď povede trenér Petr Frňka svůj tým do ještě těžšího soutěžení. Na Bazalech se v sobotu ukáže Sparta, která prahne po smazání plzeňského náskoku. Pro nového ostravského trenéra je to těžká situace, on na sobě ale nedává znát jakékoliv stopy nervozity. Naopak. Trvá na tom, že jeho tým musí myslet především na ofenzivu. I proti Spartě.



„Chci, abychom hráli to, co trénujeme od okamžiku, co jsem tady v Ostravě. Nemělo by smysl, abychom se měsíc a půl o něco snažili, pak aby přišel zápas se Spartou a my to celé překopali. V tom cestu nevidím,“ pravil ostravský trenér.

„Vždycky říkám, že je důležité, co v tom utkání zvládneme my. A buď zvládneme víc, než soupeř, nebo ne. Kvůli tomu, že sem jede Sparta, panikařit nebudeme,“ řekl Frňka, jenž po skončení podzimu překvapivě vystřídal Martina Svědíka, ačkoliv byl Baník pátý. Vedení klubu zdůvodnilo změnu snahou o zatraktivnění hry ostravského celku.

V prvním jarním kole v Teplicích Baník gól nedal a v prvním poločase podal neuspokojivý výkon. Frňka však výsledky své práce vidí a stojí si za nimi. „Viděl jsem jasný posun v tom, že jsme měli mnoho situací, kdy jsme byli v dostatečném počtu hráčů a ve výhodných pozicích v šestnáctce soupeře. Spoustu těch situací jsme bohužel zakončili tím, že jsme si na balon šlápli, že jsme začali hrát zpátky, takže jsme hráčům v šestnáctce příležitost k zakončení nedali,“ pravil kouč Baníku.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Baník Ostrava 1:0
Video se připravuje ...

Sparta bude v sobotním utkání jednoznačným favoritem. Ostravský trenér jakoby tuto skutečnost akceptoval velmi nerad.

„Ano, kdybychom to vzali z té statistické roviny, Sparta určitě favoritem je. Ale v těchto zápasech nikdy nevíte, co se stane. Dá se čekat, že to bude hodně vyhrocené a stát se může cokoliv. Odmítám se bavit o tom, že jsme outsiderem. Rozhodne se na hřišti. A já věřím, že kluci ze sebe vydají poslední kapku krve z paty a že sehrají dobré utkání,“ prohlásil Svědíkův nástupce.

Šlágr 18. kola Synot ligy: Baník - Sparta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud