8. března 2015 • 21:19

Železný Kadeřábek zařídil gól a zranil se. Tak si vyvrátil nohu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poměrně poklidné výhře fotbalistů Sparty nad Duklou 3:0 leží stín. Obhájce titulu možná přišel před sobotní bitvou v Jablonci o Pavla Kadeřábka, který je pro něj takřka nepostradatelný. Reprezentační obránce nejdříve po pohledné individuální akci poslal Spartu v pražském derby do vedení, při střetu s brankářem Filipem Radou si ale přivodil dosud nespecifikované zranění. Kadeřábek, který patří mezi železné muže Sparty, přitom nevynechal ani minutu ve 48 předchozích ligových utkáních.



Jak ke Kadeřábkovu zranění došlo? V 17. minutě si nejdřív drze obhodil obránce Dukly Matěje Hanouska a bez rozpaků si to hnal do pokutového území Dukly. Brankář Filip Rada se mu snažil zmenšit úhel, ale sparťanský obránce byl u míče dřív a ve skluzu ho poslal do odkryté branky Dukly, kam míči nešťastně pomohl obránce Lukáš Štětina.

Fotografie ukazuje, do jak nepřirozené pozice se jeho noha při střetu s Radou ohnula. Zranění zatím lékaři Sparty nechtěli specifikovat. Na fotografiích z utkání je ale jasně vidět, jak si v souboji s brankářem Radou ošklivě otočil koleno. Na hřišti kulhal, ale vydržel ještě pět minut, pak ho museli na nosítkách odnést pryč.

Sparta - Dukla: Vlastní gól Lukáše Štetiny na 1:0
Video se připravuje ...

„Měl velký podíl na vedoucí brance, bohužel to bylo za cenu zranění. Uvidíme, jaká bude diagnóza,“ řekl kouč Vítězslav Lavička v České televizi. "Pavel Kadeřábek má určité problémy s kolenem. Nicméně vyšetření absolvuje až zítra. Uvidíme, jak se jeho stav bude vyvíjet. Po zápase byl Pavel ještě v kabině," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

A to není konec špatných zpráv pro Spartu. V Jablonci budou chybět také obránci Jakub Brabec a Costa . Oba totiž patřili mezi karetně ohrožené hráče letenského klubu a v pražském derby proti Dukle byli sudím Patákem napomenuti čtvrtou žlutou kartou. A to znamená stop pro jeden z klíčových jarních duelů. I proto je pro Spartu důležité, aby se ukázalo, že zranění Kadeřábka není vážné.

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Dukla 3:0
Video se připravuje ...

Pavel Kadeřábek zařídil první gól Sparty, ale záhy musel střídat kvůli zranění
Pavel Kadeřábek zařídil první gól Sparty, ale záhy musel střídat kvůli zranění

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud