23. března 2015 • 18:12

Lafata uznal chybu: Nebylo to správné, nejsem na to pyšný

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nasimuloval pád, po kterém rozhodčí nařídil penaltu pro Spartu. Necelé dva dny po kontroverzním rozuzlení utkání s Teplicemi se kapitán David Lafata uznal, že chyboval. "Pád v pokutovém území Teplic jsem přihrál, přestože mu předcházel kontakt s protihráčem. Uvědomuji si, že to nebylo správné a opravdu na to nejsem pyšný," uvedl na klubových stránkách.



Co se na Letné stalo? V 88. minutě za bezbrankového stavu David Lafata padl  v pokutovém území k zemi. Sudí nařídil penaltu a z ní vstřelil vítězný gól Bořek Dočkal . Krátce po zápase poskytl Lafata k celé situaci vyjádření, v němž se odvolával na údajný kontakt s bránícím Janem Krobem.

Lafata také připomněl, že na jeho jednání měla vliv situace z 65. minuty, kdy mu rozhodčí neuznali regulérní gól kvůli mylně odmávanému ofsajdu. "Lidé, kteří mě dobře znají, vědí, že to není můj styl. Moje jednání vyplynulo částečně z frustrace z vývoje důležitého utkání a také z toho, že mi nebyla uznána regulérní branka,“ připomněl.

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

Jeho výstup a následný chybný verdikt sudího však způsobil ve fotbalovém prostředí obrovskou vlnu kritiky. „Proč se Synot liga hraje? Je to ostuda, co se tady děje!!! Fuj!“ divil se na Twitteru kapitán Baníku Milan Baroš . „Já jsem sparťan, ale tohle penalta nebyla. Sparta si zasloužila vyhrát, hrála dobře, ale měla vyhrát jiným gólem,“ ozval se i budějovický obránce Jiří Kladrubský , který za Spartu v minulosti nastupoval.

Vedení Sparty stojí za Lafatou. "Naprosto odmítáme, že by měl být kapitán ACS považován za škůdce českého fotbalu, jak to bylo v některých případech prezentováno. David Lafata po celou svoji kariéru prokazuje, že je příkladným profesionálem a proto klub prosí, aby tato zcela výjimečná událost jeho celkově pozitivní vnímání nezměnila," uvádí se v prohlášení na sparťanských stránkách.

Lafata dnes zamířil na reprezentační sraz před kvalifikačním utkáním s Lotyšskem a přátelským zápasem na Slovensku. Pro jeho působení v národním týmu nebude mít ligové dění žádné důsledky. "Tady je reprezentace a to nemá s ligou nic společného," řekl trenér Pavel Vrba . "Víme, že je určité napětí. Ale vzhledem k tomu, že David odehrál podzimní část v národním týmu velice dobře, nebyl důvod, proč bychom něco měnili."

BLOG: Pochvala za Lafatovo gesto. Fotbal jednou vykoukl z ulity ČTĚTE ZDE>>>

Vrba: Lafatův pád neřeším, reprezentace je něco jiného
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Teplice 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud