4. dubna 2015 • 22:04

CELÝ SESTŘIH: Derby bez vítěze. Slavia remizovala s Bohemians

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE
Fotbalisté Slavie přišli o výhru nad Bohemians v samotném závěru. Oslabení domácí dlouho odolávali a drželi vedení 1:0 po brance Vukadinoviče, v 89. minutě ale z přímého kopu na konečných 1:1 srovnal Mikuš.


Skóre otevřel v 55. minutě srbský záložník Vukadin Vukadinovič, který byl ale tři minuty nato vyloučen a hosté přesilovku využili v 89. minutě, kdy se trefil z přímého kopu Slovák Matúš Mikuš. "Klokani" bodovali na hřišti Slavie po šesti zápasech a zůstali v tabulce třináctí. Domácí ukončili sérii tří porážek a poskočili na jedenácté místo.

Přestože v první půli gól nepadl, diváci se nenudili. Hlavními postavami byli oba brankáři, kteří v minulosti oblékali dres soupeře. Domácí Berkovec musel poprvé zasahovat v deváté minutě, kdy vyrazil Radovu střelu.

Větší šanci ale měli za dalších pět minut slávisté. Hostující Škerle nechtěně přizvedl dlouhý nákop za sebe, kam si naběhl domácí Vukadinovič, ale Zlámal jeho samostatný únik zlikvidoval.

Celý sestřih: Slavia - Bohemians 1905 1:1
Video se připravuje ...

Červenobílí hodně hrozili rychlými brejky, po jednom z nich se souboj mezi Zlámalem a Vukadinovičem opakoval a srbský záložník neuspěl ani z úhlu. Když už pak domácí dostali míč do sítě, odpískal sudí Baézovi ruku. V 21. minutě zničehonic zahrozili "klokani". Po rohovém kopu hlavičkoval Bartek a Berkovec se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil.

Za chvíli vybojoval Škoda zdánlivě ztracený balon pro Pitáka, ale ten z pozice okolo penaltového puntíku pálil mimo. Pak Zlámal vytáhl nad břevno Tamásův přímý kop a chytil i Škodovu hlavičku.

Slávisté otevřeli skóre až deset minut po přestávce. Vukadinovič znovu postupoval sám na Zlámala a do třetice už nezaváhal. Připsal si první ligový gól v dresu Pražanů, celkově druhý v české nejvyšší soutěži a ukončil 278 minut trvající čekání svého týmu na gól. Bohemians se zlobili na rozhodčího Příhodu, že předtím neodpískal údajný faul na jejich kapitána Jindřiška.

Hned za tři minuty po vedoucí trefě musel Vukadinovič předčasně pod sprchy. U lajny fauloval Radu a sudí mu rovnou ukázal červenou kartu. V 63. minutě Rada hlavičkoval ve vápně a marně reklamoval, že jeden ze slávistů zahrál rukou.

Bohemians v přesilovce zatlačili domácí před jejich pokutové území a domácí kouč Beránek posílil defenzivu. V 74. minutě nastoupil ke své obnovené premiéře ve Slavii navrátilec Švec. Krátce nato zůstal na malém vápně úplně volný hostující Šmíd, ale hlavičkoval jen slabě. Když už se zdálo, že domácí výhru udrží, postavil se v 89. minutě k přímému kopu Mikuš a přesnou střelou přes zeď srovnal.

22. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)

Branky: 55. V. Vukadinovič - 89. Mikuš. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Hrabovský. ŽK: Baéz, Mikula, Tamás - Moravec, Jindřišek, Bratanovič, Šírl, Mosquera. ČK: 58. V. Vukadinovič (Slavia). Diváci: 8019.

Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, Tamás - Baéz, R. Hrubý (69. Dostál) - V. Vukadinovič, Piták, Zmrhal (74. Švec) - Milan Škoda (85. Červenka). Trenér: Beránek.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl (86. Kalina) - Jindřišek - Moravec, J. Rada, Bartek - Bratanovič (64. Mosquera) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Slavia - Bohemians: Krásný gól Matúše Mikuše na 1:1
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Červená karta Vukadina Vukadinoviče
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Gól Vukadina Vukadinoviče na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Zlámal vyčapal Škodu
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Berkovec vyrazil hlavičku Bartka
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Spálená šance Vukadina Vukadinoviče
Video se připravuje ...

Michal Šmíd z Bohemians a Milan Škoda ze Slavie se během derby v Edenu ocitli i v nefotbalové pozici.
Michal Šmíd z Bohemians a Milan Škoda ze Slavie se během derby v Edenu ocitli i v nefotbalové pozici.

Slavia - Bohemians: Hodně ostrý skluz Alda Baéze
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud