5. dubna 2015 • 04:30

Signál Teplic: Pět hráčů u přímáku! Jsem Beckham, smál se Potočný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapit soupeře netradičním signálem zkoušeli tepličtí fotbalisté už několikrát, ale teprve až v sobotu proti Mladé Boleslavi (5:0) se jim konečně jeden podařil zakončit gólem. To když si k přímému kopu stouplo hned pět hráčů ve žlutém dresu...



Jeden míč, pět hráčů. Kdo bude kopat? Situace měla zmást brankáře Mladé Boleslavi Jana Šedu, který do poslední chvíle asi netušil, kdo z pěti teplických fotbalistů vystřelí. Čtyři z nich pouze balon přeběhli, ten pátý Roman Potočný asi z dvaceti metrů vypálil. Výsledek? Levačkou parádně zakroutil míč přímo do šibenice soupeřovy branky a navýšil vedení domácího týmu na 3:0.

Teplice - Mladá Boleslav: Gól Romana Potočného na 3:0
Video se připravuje ...

„Vyšlo to krásně,“ usmíval se střelec, kterého oficiální twitterový účet klubu okamžitě překřtil na teplického Davida Beckhama . „Jestli se cítím jako on? Už jsem to tady o poločase říkal, že jsem Beckham!“ smál se Potočný.

Prý ani nehrozilo, že by se hráči v rychlosti nad míčem srazili. Signál totiž měli natrénovaný a další překvapivé kousky vymýšlejí. „Měli jsme domluvené, kdo a v jakém pořadí poběží. Takže to vyšlo, jak mělo. Tohle je trenérova práce. Ale i Vachy ( Štěpán Vachoušek ) do toho mluví a vymýšlí různé věci,“ uvedl Potočný.

Teplice doposud zkoušely překvapovat soupeře různými způsoby. Jistě si vzpomenete třeba na nevydařený centr po nahrané hádce mezi Štěpánem Vachouškem a Jakubem Horou v prvním jarním kole proti Baníku.

„A nějaký signál jsme použili i na Spartě, ale střela šla těsně vedle,“ připomněl teplický kouč Petr Rada. „Signál, který jsem ukázali proti Mladé Boleslavi, jsme zkoušeli a měli v hlavě delší dobu. Jen jsem nevěděl, kdy ho použít.“

Kolik signálů mají tepličtí fotbalisté ještě v zásobě, to ani Rada, ani Potočný neprozradili. „Nechám si to pro sebe,“ mlžil nadějný útočník. „Ale hráči o to mají zájem. Zapojují se. Vždycky k tomu řeknou několik slov, a pak sami něco vymyslí,“ těší Radu.

Z toho si lze odvodit, že v příštích utkáních žlutomodří zase něco vytáhnou z rukávu…

Teplice - Mladá Boleslav: Potočný trefil spojnici tyče a břevna
Video se připravuje ...

Celý sestřih: Teplice - Mladá Boleslav 5:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud