Tomáš Podvín
12. dubna 2015 • 04:50

Držte je od sebe! Naštvaný Piták se po derby hádal s Váchou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděli, že byli hodně blízko minimálně bodu. Fotbalisté Slavie ale v pražském derby nakonec se Spartou přece jen padli. Prohru 1:2 po gólu z 89. minuty skousávali těžko. Ještě na hřišti se po závěrečném hvizdu do sebe pustili slávista Karel Piták a domácí Lukáš Vácha.



Strkanice Váchy a Pitáka nevypadala vůbec nevinně. Oba hráči se na sebe div nevrhli, ostatní je museli držet, na pomoc jim přišel i rozhodčí Pavel Královec.

Jakékoliv slovní války ale zkušený záložník Slavie odmítl. „Váchu komentovat nebudu,“ řekl Piták jasně. Popsat nechtěl ani zárodek vzájemné šarvátky. „Řekl jsem, že Váchu nebudu komentovat,“ zopakoval. O moc sdílnější nebyl ani Pitákův spoluhráč Milan Škoda . „Neviděl jsem to. Jen jsem pak Pitákovi říkal, ať to nechá být,“ tvrdil.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Ze zápasu byli slávisté pochopitelně zklamaní. „Mrzí nás to hodně. Měli jsme to fantasticky rozehraný, vedli jsme 1:0. Měli jsme i další šance, bohužel jsme je neproměnili,“ hodnotil Piták. „Druhý poločas jsme také nezačali špatně, šli jsme sami na bránu. Jenže jsme to nedali a Sparta nás pak začala přehrávat,“ přiznal.

Ani po vyrovnání Davida Lafaty Slavia zbraně nesložila. Dobrou příležitost ale zhatil nepřesným pasem právě Piták. „Dostal jsem dobrý balon, škoda, že jsem to nevyřešil lepší přihrávkou. Pak nás bohužel Sparta v závěru potrestala,“ mrzelo zkušeného fotbalistu.

Stejně smutný byl po prohře i střelec jediného slávistického gólu Škoda. A to přesto, že jeho trefa byla parádní. „Uvolnil jsem se u lajny a šel jsem do vápna. Viděl jsem, že tam někdo nabíhal, ale zkusil jsem udělat kličku dovnitř a prostřelil jsem to,“ popsal kanonýr „Sešívaných“. Z krásného gólu ale radost neměl. „Vůbec to netěší,“ řekl Škoda upřímně.

„Strašně nás to mrzí už kvůli fanouškům, kteří byli opět fantastičtí,“ vážil si Škoda podpory slávistického kotle. Zlomový moment zápasu viděl nejlepší ligový kanonýr v neproměněné šanci, kdy šel Hrubý ve druhé půli sám na Štěcha. „Kdybychom dali na 2:0, tak už by to domácí měli hodně těžký,“ tvrdil.

„První poločas jsme měli dobrý, ale nakonec je to k ničemu. V posledních čtyřech zápasech jsme dostali třikrát gól v 90. minutě. To je prostě hrozný,“ zakončil zklamaný Škoda.

Začátek strkanice. Pitáka držel kapitán Slavie Martin Latka, Lukáše Váchu zase uklidňoval Mario Holek
Začátek strkanice. Pitáka držel kapitán Slavie Martin Latka, Lukáše Váchu zase uklidňoval Mario Holek

Piták: V koncovce nám chyběl větší klid
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Únik Roberta Hrubého a výborný zákrok Štěcha
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Jakuba Brabce na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Břevno Milana Škody
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud