13. dubna 2015 • 13:13

Kdo to fandí Baníku? Svěrkoš sledoval Baroše z kotle

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

S vedením Baníku Ostrava se loni na podzim rozešel ve zlém, klubu svého srdce však Václav Svěrkoš přeje dál. Při pátečním vítězství na hřišti Bohemians 1905 2:0 dokonce stál v kotli hostujících fanoušků a zblízka tak sledoval, jak jeho kamarád musel kvůli zranění odstoupit už na začátku zápasu.



V Česku nehrál ligu za jiný klub. Václav Svěrkoš znovu ukázal, že má baníkovské srdce. Loni na jaře se ještě objevil v ostravském dresu ve vršovickém Ďolíčku přímo na hřišti, tentokrát do Prahy vyrazil s ostatními fanoušky a stoupnul si s nimi na tribunu.

Když lékaři na úvod ošetřovali po baníkovským kotlem zraněného Baroše , byl to zvláštní pohled. Jeden bývalý reprezentant na nosítkách, další s šedivou kapucou přes hlavu jen pár metrů od něj.

Proč není Svěrkoš na trávníku? S vedením Baníku totiž tak idylické vztahy jako s fanoušky zdaleka nemá. Od loňského podzimu s ním vede spor o nesplacenou půjčku bývalému majiteli klubu Tomáši Peterovi i nezaplacené výplaty. Pokud by u soudu uspěl, získal by 7,2 milionu korun.

V lize naskočil za Baník naposledy ve 2. kole při utkání na Slavii, po poločase byl kvůli zranění střídán. V říjnu pak dostal od vedení Baníku výpověď údajně kvůli porušení smlouvy, fanoušci na jeho podporu zorganizovali na Bazalech demonstraci před utkáním s Hradcem Králové. Dodnes se však nic nezměnilo. A tak Svěrkoš místo hráče zůstává dál v roli diváka.

Známá tvář v kotli Baníku. Na stadion Bohemians dorazil do sektoru hostujících fanoušků také Václav Svěrkoš.
Známá tvář v kotli Baníku. Na stadion Bohemians dorazil do sektoru hostujících fanoušků také Václav Svěrkoš.

Barošovo zranění? Bude chybět až tři týdny
Fotbalisté Baníku Ostrava budou postrádat kapitána Milana Baroše zhruba dva až tři týdny. Absenci největší hvězdy týmu a bývalého reprezentačního kanonýra si vynutí zranění zadního stehenního svalu z pátečního utkání na hřišti Bohemians Praha 1905, kde Baník vyhrál 2:0. Třiatřicetiletý Baroš se zranil hned v úvodu utkání a hřiště opustil na nosítkách. Následně absolvoval lékařská vyšetření. "Po nich je prognóza, že vynechá následující dva až tři ligové zápasy," uvedl Baník na svém webu.

Bohemians - Baník: Milan Baroš střídal už v 7. minutě
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Baník Ostrava 0:2
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud