Jakub Konečný
21. dubna 2015 • 11:15

Slavia řeší, co dál s Beránkem. Nahradit by ho mohl Řehák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel (zatím) zůstává stejný, ke změně by však mohlo dojít na postu trenéra. Jediná výhra Slavie v osmi jarních zápasech zařadila Miroslava Beránka mezi ohrožené druhy, což kouč potvrdil už po blamáži s Jihlavou (1:2). Podle informací deníku Sport by se mělo o jeho osudu rozhodnout do zítřka, ve hře je údajně i jméno Pavel Řehák.



Minulou středu měnila trenéra Sparta, a přesně po týdnu by klasický fotbalový rituál mohl vykonat i historický rival největšího českého klubu.

Sedm utkání bez vítězství srazilo Slavii v tabulce do nebezpečné zóny a vážně narušilo důvěru vedení klubu v trenéra Miroslava Beránka. Věci dala do pohybu sobotní domácí prohra červenobílých s Jihlavou (1:2), po níž Slavia klesla na 13. místo, kde má šest kol před koncem na sestupové příčky náskok sedm bodů.12

„Majitel klubu Aleš Řebíček se od soboty schází s lidmi, kterým důvěřuje, aby se s nimi poradil, zda má Beránka odvolat – a kým ho případně nahradit. Rozhodnout by se mělo do středy,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj s tím, že mnohem pravděpodobnější je Beránkův konec.

Slavia vstoupila do jara přesvědčivou výhrou 3:1 v Liberci, ale od tohoto zápasu získala už jen dva body za stejný počet remíz. Hráči s červenou hvězdou na hrudi trpí velkou nevyrovnaností výkonů a propustnou defenzivou, víc gólů inkasovaly jen Hradec Králové a České Budějovice, tedy dva nejhorší celky ligy.

CELÝ SESTŘIH: Slavia – Jihlava 1:2
Video se připravuje ...

Probere mužstvo impulsivní Řehák?

Oba neduhy se projevily i proti Jihlavě. Zatímco týden předtím dohrávali slávisté derby na hranici vyčerpání a o cenný bod přišli až v 89. minutě, zápas proti Vysočině doma odchodili, a kdyby za stavu 0:2 proměnil Adam Jánoš sólový nájezd, skončilo by to pro domácí ostudným debaklem. Nicméně i prohra 1:2 je pro vršovický klub i jeho trenéra vážnou komplikací.

„Ta dlouhá série bez vítězství mě znervózňuje. To víte, že se cítím ohrožen,“ přiznal zklamaný Beránek bezprostředně po utkání. „Celý týden jsme na hráče apelovali, že tenhle zápas je v našem postavení velmi důležitý. Bohužel jsme ho přesto nezvládli.“

Beránek se vrátil do Slavie loni v létě na doporučení Františka Chvalovského, což bylo vnímáno jako předzvěst vstupu bývalého šéfa fotbalového svazu do vršovického klubu. K tomu však nikdy nedošlo, což pevnosti Beránkovy pozice rozhodně neprospělo. Sportovní ředitel Karol Kisel měl navíc jiného favorita, už byl dříve domluvený s Pavlem Hapalem, tehdejším koučem Senice.

Právě on by mohl Beránka nahradit, problém je však v tom, že je smluvně vázán jinde, u slovenské jedenadvacítky. Schůdnější by podle všeho byla jiná varianta, kterou ve Slavii rovněž zvažují: povýšit od juniorky Pavla Řeháka, ať už jako Beránkova nového pobočníka, nebo rovnou nástupce.

Co by si od toho v Edenu slibovali? Scházející jiskru, kterou by impulzivní kouč mohl týmu krátkodobě zajistit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud