Hynek Preisler
22. dubna 2015 • 13:28

Trenérský spasitel Vavruška povede Liberec i v další sezoně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U Nisy jsou s prací Davida Vavrušky spokojeni. Tak moc, že se s ním již podle informací iSport.cz dohodli na pokračování působení u „áčka“ i pro příští sezonu. „Když jsme Davida uváděli do funkce, nebylo nikterak řečeno, že je koučem od – do,“ nevyvrátil ani nepotvrdil zprávu tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa. Podle informací iSportu však majitel klubu Ludvík Karl tento týden definitivně kývnul na setrvání Davida Vavrušky u prvního týmu i v příští sezoně.



„Dokud bude Slovan Liberec chtít, abych tady trénoval, tak tady budu trénovat,“ odpověděl 42letý trenér v březnu na dotaz, zda jde opět o „záskok“, když po 19. kole severočeský tým podruhé převzal v nezáviděníhodné situaci.

Liberec byl po třech jarních prohrách s patnácti body poslední. Pak však přišla rapidní proměna. Za posledních pět kol pod Vavruškou získal Slovan osm bodů a na sestupovou pozici má nyní pětibodový „polštář“. Svůj vzestup pod novým koučem Severočeši potvrdili v posledním kole, ve kterém 2:1 přehráli favorizovanou Spartu.

David Vavruška již Slovanu pomohl jako hlavní kouč před rokem, kdy tým převzal na posledních šest kol po vyhozeném Jaroslavu Šilhavém. A přestože trojnásobného mistra dovedl na čtvrté místo zaručující evropské poháry, po sezoně se však vrátil k juniorce.

Slovan místo něj angažoval Samuela Slováka, jenže Liberec prožil nejhorší podzim ve své historii a slovenského kouče v půlce sezony odvolal. I tehdy mířil na lavičku David Vavruška, ovšem majitel Ludvík Karl si překvapivě na poslední chvíli vybral trenérský tandem Jiří Kotrba s Josefem Csaplárem. Po katastrofickém startu jara se však na lavičku přeci jen dostal David Vavruška. Tentokrát nejen na záskok, ale na delší dobu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud