Pavel Janega
25. dubna 2015 • 12:55

Těžký úkol pro Boleslav. Proti Plzni nemůže nasadit osm hráčů

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už musí zabrat. Po debaklu v Teplicích, remíze s Libercem a prohře s Brnem potřebuje Mladá Boleslav opět získávat body. Jenže Středočechy dnes čeká těžké utkání na hřišti lídra nejvyšší soutěže Viktorie Plzeň. A ke všemu nemůže nasadit osm absentujících hráčů. Jak si poradí? Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na iSport.cz dnes od



 Luxusní sedmibodový náskok Mladé Boleslavi na čtvrté příčce, která zajišťuje účast v Evropské lize, se po třech nevydařených zápasech ztenčil na tři body.

Důvod? „Paradoxně nám moc nepomohla reprezentační pauza. A částečně za to můžou výpadky ve složení týmu, vždyť v optimální sestavě jsme na jaře nehráli ani jednou,“ uvedl sportovní ředitel David Jarolím na klubovém webu.

Ideální sestavu nesloží Mladá Boleslav ani dnes, v Plzni se musí obejít bez osmi hráčů. Ondřej Kúdela, Lukáš Hůlka, Gaston Mendy, Jasmin Ščuk, Jakub Navrátil, Matěj Končal, Michal Ďuriš a Tomáš Wágner – ti všichni z různých důvodů budou trenérovi Karlu Jarolímovi chybět. Poslední tři jmenovaní kvůli dohodě klubů, neboť v mužstvu hostují právě z Viktorie.

CELÝ SESTŘIH: Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:0
Video se připravuje ...

„Čeká nás nesmírně náročné utkání. Každý, kdo proti Plzni nastoupí, musí bojovat na hranici svých schopností a dovedností,“ zdůraznil kouč Jarolím.

„V Plzni teď nastoupí kluci, kteří dostanou šanci, někteří možná vůbec první v nejvyšší soutěži, a třeba se ukáže, že potom budeme muset stavět na nich,“ doplnil sportovní ředitel klubu s nadějí, že proti všem soupeřům v závěru tohoto ročníku bude Mladá Boleslav bodovat.

„Poslední tři zápasy se nevydařily, ale ve zbývajících šesti to vidím pozitivně. Jestliže budeme hrát náš fotbal, můžeme hrát úspěšně s kýmkoliv. Ale pokud budeme hrát jako první půli v Brně, neporazíme ani soupeře z třetí ligy. K inkasovaným brankám vedly individuální chyby, které by se v žádném případě stávat neměly, to jsou darované góly,“ dodal.

Mladá Boleslav má ovšem v posledních osmi ligových zápasech s Plzní tristní bilanci. Za čtyři roky nezískala ani bod…

Celý sestřih: Mladá Boleslav-Liberec 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud