26. dubna 2015 • 04:50

Brankářské extrémy v Plzni: Kozáčik chyboval, pohotový Hruška čaroval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hlavní postavy duelu sobotní Synot ligy mezi Plzní a Boleslaví? Jednoznačně brankáři. Zatímco domácí Matúš Kozáčik nabídl laxním rozehráním úvodní gól Skalákovi, na druhé straně se překonával Aleš Hruška. Gólman Středočechů zachránil svůj tým především při šanci Daniela Koláře a udržel senzační výhru 2:1.



Jindy svými zákroky Plzeň drží nad vodou a pomáhá k důležitým výhrám. Moment z první půle se ale Matúši Kozáčikovi vůbec nepovedl. Při dlouhém balonu za plzeňskou obranu chtěl pomoct defenzivě a vyběhl před své vápno. To udělal správně, jenže nezvládl následný odkop a vybídl ke skórování Skaláka.

„Mám pocit, že Franta Rajtoral měl ten souboj celkem pod kontrolou, ale Matúše vyběhnutí dopředu lákalo. Při odkopu to namazal, tam vznikl problém. Míč měl skončit na tribuně, ne odkopem do středu hřiště. Soupeři jsme to ulehčili hrubou individuální chybou a pustili ho do vedení,“ zlobil se plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Plzeň - Mladá Boleslav: Gól Jiřího Skaláka na 0:1. Kozáčik špatně vyběhl
Video se připravuje ...

Právě úvodní branka byla jedním z momentů, který pomohl zlomit utkání na stranu hostů. Ti v kompaktním bloku odolávali sílícímu tlaku domácího týmu, navíc na začátku druhé půle přidali druhou branku. „Soupeři jsme to ulehčili hrubou individuální chybou a pustili soupeře do vedení. Ve druhé půli se k tomu přidal jejich podařený brejk, to byla hodně silná komplikace,“ přiznal Koubek.

Boleslavi také pomohl výtečně chytající gólman Hruška. V závěru sice nestačil na dorážku Koláře , který snížil na 1:2 a po vystřídání táhl domácí tým. Proti stejnému hráči ale zkušený gólman skvělým zákrokem odvrátil vyrovnání.

V83. minutě poslal Hrošovský míč do soupeřova vápna, Holenda ho výtečně sklepl na volného Koláře. Jeho střelu ale pohotovým zásahem zneškodnil Hruška. „Určitě ho pochválím. Byl bych raději, kdyby nebezpečných situací, co řešil proti Plzni, bylo co nejmíň. Ale podržel nás a patří mu dík, že se nám podařilo uspět,“ hodnotil spokojený kouč Středočechů Karel Jarolím. 

Hruškův zákrok byl mimořádný, což po utkání uznal i samotný Kolář. „Díval jsem se na to a nemyslím si, že bych to dokázal udělat jinak, kdybych mohl zakončit znovu. Udělal jsem to dobře, ale Aleš to ještě lépe chytil,“ pochválil soupeřova gólmana.

Plzeň - Mladá Boleslav: Zákrok Aleše Hrušky proti Danielu Kolářovi
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Mladá Boleslav 1:2
Video se připravuje ...

František Rajtoral a Daniel Kolář po utkání s Boleslaví
František Rajtoral a Daniel Kolář po utkání s Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud