2. května 2015 • 18:44

Beauguel ukončil střelecký půst. Zkusíme se porvat o poháry, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec Dukly Jean-David Beauguel rozhodl o vítězství 1:0 nad předposledním Hradcem Králové a v první lize se trefil poprvé od loňského listopadu. Francouzského fotbalistu vedle ukončení střeleckého půstu potěšilo, že se pražský tým vrátil na páté místo tabulky, které může znamenat účast v předkole Evropské ligy.



Beauguel zaznamenal na Julisce osmý ligový zásah sezony v desáté minutě, kdy si naskočil na roh Jakuba Mareše a hlavou překonal brankáře Tomáše Koubka. "Včera na tréninku jsme na standardkách pracovali a povedlo se nám to na sto procent. Mareš mi dal velmi dobrý míč a pro mě už bylo jednoduché dát gól," popsal situaci třiadvacetiletý útočník.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Hradec Králové 1:0
Video se připravuje ...

Devítizápasové střelecké trápení ukončil proti soupeři, kterému dal v podzimním vzájemném utkání dvě branky. "Není to oblíbený soupeř, nezáleží na tom, komu dáte branku. Ale pro mě je to velmi důležitý gól. Po zranění nebylo jednoduché se do toho znovu dostávat. Hodně jsem trénoval, abych byl co nejlépe připravený, potřeboval jsem navíc získat zpátky sebedůvěru a v tom by mi mohla ta branka pomoci. Jen aby to takhle pokračovalo dál," přál si Beauguel.

Dukla proti Hradci proměnila jen jednu šanci, ale i tak se po 26. kole vrátila na páté místo tabulky, kde má bodový náskok na Příbram. "Předvedli jsme docela dobrý výkon, jsem hrdý na spoluhráče a na to, že jsme to zvládli. Chtěli jsme odčinit ten minulý víkend, kdy jsme prohráli v Příbrami (0:3), získat tři body a pokusit se ještě zabojovat o pátou příčku, která by mohla být pohárová. Zkusíme se o to porvat," řekl bývalý hráč Toulouse nebo Waalwijku.

Beauguela pochválil i trenér Luboš Kozel. "V poslední době se do toho dostává. Pracuje, byl nebezpečný. Kdybychom měli klidnější finální přihrávku od jiných hráčů, třeba nemuselo zůstat jen u toho jednoho gólu. On dneska v tom prostoru byl nebezpečný, ale někdy je hráč na hrotu závislý na podpoře spoluhráčů," uvedl Kozel na tiskové konferenci.

Dukla - Hradec Králové: Gól Jeana-Davida Beauguela na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud