Jonáš Bartoš
10. května 2015 • 04:59

Plzeň slavila a Horváth rozjel pokřik: Limberský, ty jsi hovado!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Emoce tryskaly, plzeňská šatna se topila v euforii. Západočeští fotbalisté důležitou výhru se Spartou (2:0) oslavili pikantním způsobem. „Limberský, ty jsi hovado,“ zpívali hráči jako jeden muž. Zopakovali tak pokřik, který letenské tribuny mnohokrát křičely na nenáviděného kapitána hostí.



Ten ryk nešel přeslechnout. Z plzeňské šatny se po výhře na Letné ozývaly radostné pokřiky. Ještě než začala dunět hlasitá muzika, hráči spustili vítězný pokřik. „ Limberský , ty jsi hovado,“ linulo se západočeskou kabinou po výhře na Spartě.

Plzeňský kapitán působí na letenské fanoušky jako rudý hadr na býka. Od zápasu, kdy proti Spartě nafilmoval penaltu, ho příznivci největšího rivala nesnáší. Při domácích zápasech na Limberského pískají pokaždé, když se dotkne balonu. Tento scénář probíhal i během sobotního střetnutí.

Oslavný pokřik z plzeňské kabiny? Limberský, ty jsi hovado
Video se připravuje ...

„Je to pořád stejné. Samozřejmě to není pro žádného fotbalistu příjemné, když celý stadion skanduje a lidé po něm hází kdejaké věci. Je to realita, můžu si za to sám. Dokud budu aktivní hráč, asi to tak bude. Ale dokážu s tím žít,“ říkal reprezentační obránce po výhře 2:0 na Letné, která jeho družině prakticky zajistila ligový titul.

Plzeňské oslavy výhry v klíčovém utkání jara byly hned po závěrečném hvizdu hodně bouřlivé. Právě „Limberský, ty jsi hovado,“ křičeli hráči v šatně jako vítězný chorál. „Ani nevím, jak to vzniklo, ale spustilo se to. Asi to začal Horvi (zraněný Pavel Horváth ), pak se přidal zbytek a i já si zakřičel, že jsem hovado,“ usmíval se nejzkušenější hráč týmu.

David Limberský: Jeli jsme na Spartu vyhrát, na remízu nehrajeme
Video se připravuje ...

Urvat tři body na Letné, to je pro plzeňského lídra velká pomsta. Obzvlášť po tom, co vedle nadávek na něj z publika padaly i různé předměty. „Létaly po mě hlavně zapalovače. Ať si lidé pískají a řvou, ale nemyslím si, že by měli něco házet na jakéhokoliv hráče. Co se týče ligy, je to asi mé nejsladší vítězství,“ popisoval Limberský.

Plzeň po výhře na Letné vede ligu se šestibodovým náskokem. Pokud příští kolo (do konce Plzni zbývají zápasy s Jihlavou, na hřišti Bohemians a s Příbramí) vyhrají, oslaví s předstihem titul. Po roce tak vystřídají právě Spartu, která slavila minulý rok.

„Je to hodně blízko, ale dokud existuje teoretická šance, že by nás někdo mohl přeskočit, tak nepovolíme a budeme to chtít rozhodnout co nejdřív,“ burcoval Limberský. „Ještě nic nezvedáme nad hlavu. Hrajeme za devět dní, na Jihlavu, která nás na podzim porazila, pořádně potrénujeme. Samozřejmě to chceme rozhodnout s nimi, pokud to půjde,“ dodal.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Gól Romana Hubníka na 0:2
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Gól Jana Holendy na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud