10. května 2015 • 14:40

Proč Sparta padla s Plzní? Problém byl v Matějovském, tvrdí Uhrin

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Prohra 0:2, nejspíš ztráta poslední možnosti, jak se dostat před Plzeň a obhájit ligový titul. Fotbalisté Sparty v sobotu na Letné neodehráli dobré utkání. Podle Dušana Uhrina staršího, trenéra českých vicemistrů Evropy 1996, týmu chyběly především přihrávky režiséra Matějovského, kterému se po zranění příliš nedařilo.



„Myslím, že největší problém byl ve výkonu Matějovského. Jeho předfinální přihrávky bývají pro Spartu klíčové, ale tentokrát jako by její špílmachr na hřiště přišel až v osmdesáté minutě – to, když to nádherně prostrčil na Kadeřábka ," vrátil se Uhrin k sobotnímu utkání v hodnocení pro deník Sport.

Matějovský kvůli zranění vynechal minulý zápas v Boleslavi, do utkání s Plzní šel po týdnu, kdy jen individuálně trénoval. Výpadek na 33letém režisérovi sparťanské hry byl znát. "Na to, čeho je schopný, toho bylo hodně málo," všiml si Uhrin.

Letenský záložník je pro hru svého týmu naporosto zásadní. Rozděluje balony, řídí rozehrávku. Sparta v kádru nemá podobného hráče, který je schopný originálních pasů a vymýšlí přechod do finální fáze.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2
Video se připravuje ...

Jenže proti Plzni to nebylo ono, středový záložník nezvykle kazil a na hřišti se spíš trápil. "Marka Matějovského jsem nechal dohrávat, i když jsem viděl, že toho má plné zuby, protože vůbec netrénoval. Ale prostě do středu zálohy ta adekvátní náhrada nebyla. Kádr by měl být nejen širší, ale tak kvalitnější," zoufal si po utkání letenský trenér Zdeněk Ščasný.

Plzeň na Letné zvítězila dva nula, čímž si tři kola před koncem soutěže prakticky zajistila titul. Pokud příští pondělí doma porazí Jihlavu, může bouchat šampaňské. "Liga je rozhodnutá, nevidím možnost, že by Plzeň nezískala titul. Za celou sezonu si ho opravdu zaslouží," měl jasno Uhrin.

"Sparta nebyla horší, ale rozhodla hra Plzně v obou šestnáctkách. V té obranné kraloval Hubník, ten byl úplně vynikající. I druhý stoper Procházka odvedl výborný výkon, což se nedá říct na druhé straně o Holkovi nebo třeba Costovi . Ti se podepsali pod první Holendův gól," hodnotil Uhrin. "I v útočné šestnáctce si počínala Viktorka agresivněji. A taky byla produktivnější, protože ze dvou střel dala dva góly," dodal.

Oslavný pokřik z plzeňské kabiny? Limberský, ty jsi hovado
Video se připravuje ...

Plzeňský Roman Hubník: Doufám, že o titulu rozhodneme už proti Jihlavě
Video se připravuje ...

Plzeňský střelec Holenda: Myslím, že jsme chtěli víc než Sparta
Video se připravuje ...

David Limberský: Jeli jsme na Spartu vyhrát, na remízu nehrajeme
Video se připravuje ...

Sparťan Pavel Kadeřábek: Myslím, že Plzeň měla více štěstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud