Jan Podroužek
14. května 2015 • 10:33

Plzeň loví příbramské talenty Suchana a Matějů. Chtěla je i Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě si ani nepotěžkala pohár pro mistra, byť k definitivě má jen kousíček. Už teď si ale dělá fóra v přestupech. Viktoria Plzeň je domluvená na příchodech příbramských talentů záložníka Jana Suchana a obránce Aleše Matějů. Všechno má být oficiálně dotaženo dnes, podle informací Sportu by měli Středočeši za dva své poklady dostat dohromady necelých dvacet milionů korun.



Oba to mají dost podobné. Ligovou kariéru nakopli pořádně až teprve od jarní části. Oba jsou ročníky 1996, Janu Suchanovi je devatenáct let, Aleši Matějů osmnáct. Před touhle dvojkou se podle informací Sportu otevírá nová kapitola. Dres Viktorie Plzeň.

Zatím prý jde jen o ústní dohodu. Která by se ale měla stát oficiální dnes, nejpozději v příštích dnech. Příbramští odchovanci se mají upsat západočeskému klubu, jenž míří za třetím titulem během pěti sezon.

Matějů začal sbírat ligové starty hned od prvního jarního kola a pravidelně hraje na levém beku. Jen v minulém kole se přehodil napravo, protože kvůli dohodě se Slavií nemohl nastoupit hostující Milan Nitrianský. Nepříliš vydařeně si prošel půlrok v PSV Eindhoven, kde ve výběru do 19 let sice hrál, ale nezvládl integraci v cizím prostředí.

I Suchan se do ligy citelněji obul už prvním jarním utkáním na Spartě, ovšem na jeho pozici se dávala přednost logicky zkušenějšímu Martinu Fillovi. V základní sestavě ale nechyběl v posledních čtyřech duelech.

Podle zákulisních zpráv bude s oběma mládežnickými reprezentanty jednáno stejně. To znamená, že se upíšou Viktorii, ale ještě celou příští sezonu by měli zůstat u Litavky. Příbram prý za oba dohromady vyfasuje mezi patnácti a dvaceti miliony korun, záleží pak na tom, jak se mladí hráči budou v budoucnu v plzeňském dresu prosazovat, z čehož by plynuly bonusy.

Tím vzniklo další malé intermezzo mezi Plzní a Spartou. Suchan s Matějů prý totiž byli i na letenské mušce, jenže uvnitř klubu nedošlo k dohodě, lépe vysvětleno: management nedokázal přesvědčit majitele.

Takhle si budoucnost pojišťuje Viktoria, byť se s jedním příbramským talentem zrovna nedávno sekla. Lukáš Stratil nyní v Teplicích nehraje, v červnu by se měl do Štruncových sadů vrátit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud