15. května 2015 • 22:46

Úspěšná šňůra Bohemky? Stojí za ní tchán, tvrdí brankář Zlámal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Zdeněk Zlámal měl velký podíl na dnešním ligovém vítězství fotbalistů Bohemians 1905 v Brně. V prvním poločase se domácí útočníci Jan Sýkora a Stanislav Vávra ocitli po chybách Pražanů sami před Zlámalem, který ale všechny šance Zbrojovky zmařil. Ve druhém poločase už neměl tolik práce a udržel v jarní části ligy potřetí čisté konto.



"Musím to brát s pokorou. Jsem už natolik zkušený, že takové utkání zvládnu. Dnes jsem klukům pomohl, příště oni pomohou mně," řekl novinářům devětadvacetiletý Zlámal. Bohemians už v pátém utkání za sebou neprohráli a vítězství je vyneslo na osmé místo.

Úspěšný brankář s úsměvem prozradil, v čem vidí příčinu úspěšné šňůry. Od zápasu v Českých Budějovicích, kde série Bohemians začala, totiž doprovází tým v hledišti Zlámalův tchán. "Po zápase jsme mu šli všichni před diváckou tribunu poděkovat. Nyní už s námi musí jezdit všude," žertoval Zlámal.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Bohemians 1905 0:1
Video se připravuje ...

Své zákroky proti Zbrojovce nepřeceňoval. "Kdyby trefili brněnští hráči šibenici, tak s tím nic nenadělám. Brankář potřebuje trochu štěstí. Mně dnes zápas sedl. A to je těžké gól dát," řekl Zlámal, který podle svých slov vždy jen vyběhl, aby střelci zmenšil úhel.

Kouči Bohemians 1905 Romanu Pivarníkovi vyšlo střídání, Elvis Bratanovič vstřelil vítězný gól po třinácti minutách pobytu na trávníku. "Nechci za to chválit trenéra, aby se mi spoluhráči nesmáli. Trenér věděl, co dělá. Bratanovič kvalitu má. Jak se do šance dostal, tak jsem věřil, že ji promění," řekl Zlámal.

Výhrady však měl k výkonu spoluhráčů v prvním poločase. "Příliš nám poločas nesedl. Cítil jsem, že Brno mělo větší touhu po vstřelení gólu. Naštěstí jej jeho útočníci nedali. O poločase jsme si řekli, že pokud nebudeme chtít víc, než předvádíme, tak prohrajeme. Povedlo se nám naši hru zlepšit a z posunu do horní poloviny tabulky máme před domácím zápasem s Plzní a na Spartě radost. Tyto zápasy si užijeme," řekl Zlámal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud