Tomáš Podvín
15. května 2015 • 23:24

Dočkal o čtyřech asistencích: Radši bych to rozložil i na Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vynikající výkon podal proti Slovácku Bořek Dočkal. Sparťanský záložník nahrál při výhře 5:2 hned na čtyři branky, prsty měl i v té páté. „Přemýšlel jsem nad tím a čtyři asistence jsem asi ještě nikdy v zápase neměl,“ těšilo letenského hráče. Na druhou stranu Dočkala stále mrzela porážka s Plzní.



Dočkal byl na hřišti u všeho důležitého. Na jeho přesné pasy obrana Slovácka nedokázala reagovat. „Víc než ty asistence mě ovšem těší, že jsme dnes vyhráli. Trochu mě mrzí ty inkasované góly, ale jinak si myslím, že ten zápas se lidem mohl líbit,“ tvrdil sparťanský fotbalista.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 5:2
Video se připravuje ...

Jeho výkon si po zápase hodně pochvaloval i trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „Čtyři asistence mluví za všechno. Ale nešlo jen o ně, celkově hrál výborně, dřel, napadal a bylo ho celé hřiště. Patřil k nejlepším,“ řekl na adresu svého svěřence.

Samotný Dočkal ale měl v hlavě i porážku s Plzní, která Spartě s největší pravděpodobností vzala titul. „Dnes jsem měl čtyři asistence, ale třeba proti Plzni jsem dal čtyři centry a nikoho jsem nenašel. Raději bych to rozložil,“ vrátil se k nepovedenému utkání.

Unikátní Dočkalovu bilanci, kterou stanovil nový rekord Synot ligy, každopádně vyzdvihl i kouč soupeře. „To je skutečně úctyhodný výkon,“ smekl Svatopluk Habanec.

Sparta - Slovácko: Gól Davida Lafaty na 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Gól Pavla Kadeřábka na 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Gól Václava Kadlece na 5:2
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Gól Václava Kadlece na 4:1
Video se připravuje ...

Václav Kadlec střílí gól na 4:1
Václav Kadlec střílí gól na 4:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud