Jakub Konečný
17. května 2015 • 04:20

Ščasný neví, jestli zůstane ve Spartě. Už si ale vyhlédl posily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň už zbrojí na novou sezonu, Sparta však ještě ani neví, s jakým trenérem v ní bude Viktorii čelit. Zdeněk Ščasný zatím zůstává v nejistotě. „Je logické, že bych chtěl zůstat, i když vím, že nás tu čeká hrozně moc práce,“ tvrdí. Vedení týmu už předložil seznam případných posil. Jisté třeba je, že se na Letnou nevrátí Martin Zeman.



Do konce ligy Spartě zbývají dvě kola a Ščasný věří, že přichází chvíle, kdy nejistota ohledně jeho dalšího působení na Letné zmizí. Neskrývá přitom, že by si rád angažmá protáhl.

„Já jsem šel do Sparty s tím, že se o to chci pokusit, že chci pokračovat. Neměl jsem nic slíbeného a to platí pořád. Ale vedení to asi bude chtít řešit, protože letní přestávka je krátká a musíte si připravit mužstvo na novou sezonu,“ myslí si.

Spartu čeká během léta hodně práce. Konkurent z Plzně už přitom odtajnil některé posily, Ščasný si ale nemyslí, že by rival získával výhodu. „Byť nejsme zatím na ničem domluveni, pracuju naprosto standardně, dávám Spartě seznam případných posil, plán přípravy je vypracovaný, takže vůbec nevidím žádný rozdíl mezi Plzní a námi,“ vysvětluje svůj pohled na současné dění kouč Sparty.

Všechno běží tak, jako by na Letné měl pracovat dál. „Pokud by přišel jiný trenér, může přijít s úplně jiným návrhem, na to má samozřejmě právo. Nicméně my pracujeme tak, jako bych tu měl zůstat. A jestli zůstanu nebo ne, to nechávám na vedení,“ netrápí se přehnaně pohledem do budoucnosti.

Stoprocentně si ale stojí za tím, že Sparta už pracuje na posilách. „Řešíme třeba i případný návrat Hovorky ze Žižkova, abychom měli mladého stopera do přípravy, velice tvrdého a talentovaného. Zadal jsem všem trenérům, které tady máme, aby naše hráče na hostování sledovali, abychom věděli, kdo je použitelný, v jakém jsou stavu. Abychom nesháněli posilu na post, na který máme vlastního hráče,“ prozrazuje strategii klubu Ščasný.

O Martina Zemana, kterému se daří v Příbrami a Sparta by si ho mohla stáhnout, ale klub z Letné usilovat nebude. „Už tady byl a nějaká zkušenost se s ním už udělala. Dostal se do vynikající formy, hraje výborně, ale je to v Příbrami, kde je nepostradatelným hráčem. Tady jeho pozice byla trošku jiná. A naše představa je taky jiná, proto jsme se dohodli, že se vracet nebude.“

Rozhovor s trenérem Sparty Zdeňkem Ščasným čtěte v Nedělním Sportu

Elektronickou verzi si můžete již nyní přečíst ZDE>>>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 5:2
Video se připravuje ...

RENTGEN: Brilantní cit pro prostor. Jak Hubník zastavil Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud