18. května 2015 • 04:20

Teplice se hádaly o penaltu. Příbram si Evropu pohlídá, řekl Rada

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká individuální chyba, ale i neodpískaná penalta. Teplice se po prvním poločase s Příbramí zlobily na sebe, po zápase na hlavního arbitra Jana Jílka. Souboj v pokutovém území mezi Alešem Matějů a Romanem Potočným neposoudil jako penaltový, což na Stínadlech vyvolalo obrovské vášně. „Příbram si tu Evropu pohlídá…“ naznačoval zklamaný trenér Petr Rada po remíze 1:1, která udržela soupeře na páté příčce, jež může v případě triumfu Jablonce v Poháru FAČR znamenat postup do Evropské ligy.



Tlačil se do koncovky. Možná mohl i vystřelit, pak ale najednou spadl. Teplický útočník Roman Potočný neustál v 70. minutě souboj s příbramským bekem Alešem Matějů v pokutovém území a mával rukama. Chtěl penaltu. Jenže sudí Jan Jílek nepískal, na rozdíl od domácích fanoušků. Výsledek 1:1 zůstal nezměněn.

„Bod je málo, měli jsme vyhrát. Ale to by rozhodčí musel písknout penaltu, tohle tomu chybělo. Ne že byla na sto procent, ale na milion procent!“ nadával Potočný.

Teplice - Příbram: Souboj Aleše Matějů s Romanem Potočným ve vápně Příbrami
Video se připravuje ...

Matějů se protestům teplických fotbalistů i jejich trenéra Petra Rady, který ještě dlouho poté debatoval se čtvrtým sudím, hodně divil. „Je to zbytečné, protože tam žádný extra kontakt ani nebyl. Penalta by byla přísná. Možná ten souboj z nějakého úhlu vypadal na pokutový kop, ale podle mě vůbec nebyla,“ měl jasno Matějů.

Když Potočný jeho slova zaslechl, pouze odvětil: „Tak to nevím, kde byl. Asi na tribuně…“ Rozhodčího komentovat odmítl. Nicméně vyjmenoval další důvody toho, proč chyboval. „Když mě Matějů drží za dres, podkopne mi nohu a roztrhne kopačku, tak nevím, co by se mělo víc pískat,“ zakončil Potočný.

Velká nespokojenost panovala i na tiskové konferenci. „Výsledek mě zklamal,“ řekl teplický kouč Petr Rada. „A jestli máme šanci dostat se do pohárů? Reálné je všechno. Nevím, ale Příbram si pohlídá, aby se dostala do Evropy…“ řekl neurčitě Rada.7

CELÝ SESTŘIH Teplice - Příbram 1:1
Video se připravuje ...

Autor vyrovnávací branky Teplic Roman Potočný.
Autor vyrovnávací branky Teplic Roman Potočný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud