18. května 2015 • 20:40

Titul patří Čišovi! Vážně nemocný obránce slavil v Plzni na pódiu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na západě Čech jásají! Fotbalisté Viktorie Plzeň po výhře s Jihlavou (2:0) získali dvě kola před koncem sezony jistotu ligového titulu. Bezprostřední oslavy po konci utkání přinesly obrovsky silný moment. Na mistrovské pódium jako poslední nakráčel i Marián Čišovský, dlouholetý plzeňský obránce bojující s vážnou nemocí. Titul věnovali jeho bývalí spoluhráči právě jemu…



K oficiálnímu předání ligového poháru a medailí oficiálně dojde až po posledním kole (30. května po zápase s Příbramí), plzeňští fotbalisté ale spustili oslavy bezprostředně po výhře s Jihlavou (2:0). Ta západočeskému kolektivu zajistila titul v předstihu.

Hned po skončení utkání přímo na trávník vběhli nadšení fanoušci, aby se svými hráči oslavili pozici fotbalových šampionů v Česku. Na ploše Doosan Areny vzniklo pódium, kam postupně přicházeli členové mistrovského kádru a realizační tým.

Kolář: Mám radost. A jsem smutný
Video se připravuje ...

Všichni navlékli tmavomodrá trika s nápisem MISTŘI, v puse vítězné doutníky doutníky a v rukách lahve šampaňského. Každý měl na zádech červené číslo 28 a nad ním nápis TITUL PRO ČIŠU.

Vzkaz, který spolu s fotkou hráče byl i hlavním motivem banneru pod pódiem, zněl jasně. Celý tým titul ligových šampionů věnoval Mariánu Čišovskému . Dlouholetému plzeňskému obránci, který momentálně bojuje se zákeřnou nemocí.

Koubek: Titul bych vyměnil za zdraví pro Mariana
Video se připravuje ...

Právě 35letý hráč, který v Plzni zažil Ligu mistrů i předchozí ligový titul, šel v doprovodu Pavla Horvátha a generálního manažera klubu Adolfa Šádka na pódium jako poslední. Všichni nadšeně aplaudovali, dojatý Čišovský schovával obličej do mistrovské kšiltovky. Poté si dlaní bušil směrem k srdci na znamení toho, jaký klub pro něj nejvíc znamená. Na velmi emotivní momenty on ani ostatní, co byli v Doosan Areně jen tak nezapomenou…

Podle informací Blesku postihla Čišovského stejně jako bývalého premiéra Stanislava Grosse Amyotrofická laterální skleróza. Jde o onemocnění, které napadá mozek a způsobuje ztrátu motorických buněk mozku a míchy ovládajících svalové pohyby.

Čišovský nastoupil v dresu Plzně k poslednímu utkání 29. března 2014, poté ho vyřadilo ze hry zranění kolene. K těmto zdravotním potížím se později přidala zákeřná choroba.

Oporou v dojemné chvíli byl Mariánu Čišovskému generální manažer Viktorie Adolf Šádek
Oporou v dojemné chvíli byl Mariánu Čišovskému generální manažer Viktorie Adolf Šádek

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud