23. května 2015 • 04:50

Horník do Slavie? Jeho praktiky ve Spartě nás stály titul, říká Kubík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horník ve Slavii. To by byl přestup! Fotbalový funkcionář Ivan Horník se už podle informací Sportu dohodl s majitelem Alešem Řebíčkem a dokonce už má i návrh smlouvy. Jeho přechod ze Žižkova se však komplikuje. Fanoušci mu nemohou zapomenout jeho sparťanské angažmá i korupční aféru. "Rozhodně ne. Pochybuji, že by byl schopen změnit své praktiky," odpověděl na otázku Sportu, jestli by Horníkův příchod uvítal, bývalý hráč Slavie Luboš Kubík.



Příchod Ivana Horníka do Edenu by asi nevzbudil zrovna euforické reakce. Fanoušci i bývalí hráči mu zazlívají jeho náklonost k rivalovi z Letné i korupční aféru, která Horníka "proslavila" v roce 2004. "Ivan je spjatý s Viktorií Žižkov a hlavně se Spartou, není to žádný slávista. Navíc velice nedůvěryhodná osoba," má jasno Luboš Kubík.

"Řeči, že se někdo změní, neberu. Velice dobře si vzpomínám, jak byl ve své činnosti „výkonný“, když v lednu 1997 nastoupil do Sparty a my přišli o titul. To jaro bylo příšerné, stačí si projít statistiku," připomněl Kubík, který ve Slavii před časem působil i jako skaut. "Pochybuji, že by byl schopen změnit své praktiky," dodal pro Sport.

Víc pragmaticky se na věc dívá bývalý hráč, masér a trenér brankářů František Zlámal. "Já ho beru tak, že je to skutečný profesionál, který fotbalu rozumí a takového člověka by Slavia potřebovala. Určitě by jí v současném stavu hodně pomohl. Ovšem nedovedu si představit, že by ho přijali fanoušci," upozorňuje na kámen úrazu.

A skalní fanoušci Slavie mají opravdu jasno - Horník by pro ně byl příliš těžká rána. I proto možná Slavia přispěchala s prohlášením, ve kterém jednání s žižkovským šíbrem popírá. A smlouva, která už podle informací Sportu ležela na stole, tak možná zůstane nepodepsaná...

Více informací o případném příchodu Ivana Horníka do Slavie, čtěte v sobotním Sportu! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud