28. května 2015 • 17:05

Je to jisté! Ščasný zůstane i v další sezoně, potvrdila Sparta

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani zahraniční kouč, ani nikdo jiný. Fotbalová Sparta potvrdila Zdeňka Ščasného  ve funkci hlavního trenéra pro příští sezonu. Od vedení klubu dostal smlouvu na dobu neurčitou.  Nakonec rozhodlo i to, že Letenští se nedohodli s vytipovanými zahraničními trenéry a že se podle jejich názoru v tuzemsku nikdo lepší než Ščasný nenabízí.



Ščasný přišel na Spartu po odvolání Vítězslava Lavičky v půlce dubna s tím, že se dohodl na spolupráci do konce sezony. Ta se nakonec prodlouží.

„Je to pro mě velká čest. Jako velkou výzvu jsem ostatně bral i možnost vést Spartu v sedmi závěrečných kolech tohoto ligového ročníku. S vedením klubu jsme měli jasně stanovená pravidla, věděl jsem, že před koncem sezony padne finální rozhodnutí o mém případném setrvání. Jednání byla oboustranně transparentní a korektní,“ uvedl v oficiálním prohlášení.

Ščasný už začal spřádat plány na přípravu i začátek příští sezony, nyní má jistotu, že bude u toho. „Samozřejmě jsem si přál v trenérské pozici ve Spartě setrvat a jsem rád, že budu moct pokračovat v tom, co jsem na Letné začal. Uvědomuju si ale, že je to velký závazek a že nás čeká hodně práce,“ prohlásil Ščasný.

Fink nakonec zvolil Austrii Vídeň

Než přišla zpráva o Ščasného potvrzení ve funkci, byla ve hře dlouho i varianta se zahraničním koučem. Od zimní přestávky Sparta oslovila minimálně tři muže. Naposledy kontaktovala Thorstena Finka, což byl vlastně důvod toho, proč se tak dlouho čekalo na potvrzení trenéra pro příští sezonu.

Někdejší trenér Hamburku či Basileje před pár týdny skončil v APOEL Nikósii a vybíral si z řady nabídek. Nakonec si zvolil tu nejlukrativnější z Austrie Vídeň. "Fink to má blíž z Mnichova a nebude se muset znovu učit nový jazyk po dobrodružství u APOELu," vysvětlil rakouský server Sport24.

Připomeňme také Erika ten Haga, zbožné přání Sparty a dosavadního lodivoda rezervy Bayernu Mnichov. Toho oslovil letenský klub poprvé před pěti měsíci, nyní mu vypršela smlouva. Do Sparty však nechtěl.

Upřednostnil návrat do vlasti a kývl na nabídku Utrechtu, kde bude zastávat dvě funkce – trenéra i sportovního ředitele. Mezi zvažovanými kouči byl také Adrián Guľa, kterého však váže dlouholetá smlouva v Žilině.

Volba nakonec padla opět na Ščasného.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud