2. června 2015 • 12:14

Na fotbalistu května kandidují Bratanovič, Holenda a Kadeřábek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cenu pro nejlepšího hráče května v první fotbalové lize kandidují slovinský útočník Elvis Bratanovič z Bohemians 1905, plzeňský kanonýr Jan Holenda a sparťanský obránce Pavel Kadeřábek. Mezi trenéry se o poslední ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace za sezonu 2014/15 ucházejí kouč čerstvých mistrů z Plzně Miroslav Koubek, příbramský Pavel Tobiáš a Roman Pivarník z Bohemians 1905.



O nominaci rozhodla komise tvořená zástupci médií, která hodnotila pět odehraných květnových kol. O vítězi mohou hlasovat fanoušci na oficiálních internetových stránkách ligy do čtvrtka 4. června - ZDE.

Dvaadvacetiletý Bratanovič se střelecky prosadil v posledních třech kolech. Dal pět branek a blýskl se především v předposledním ligovém dějství proti již jistému mistrovi Plzni, kdy zaznamenal svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

Sparta - Plzeň: Gól Jana Holendy na 0:1
Video se připravuje ...

Devětadvacetiletý Holenda nejprve vítěznou trefou rozhodl o klíčové výhře Plzně v boji o titul na Spartě a v posledním kole s Příbramí ozdobil mistrovské oslavy dvěma góly a jednou asistencí. Jeho druhá trefa nůžkami patří k nejhezčím brankám sezony.

Bohemians - Plzeň: Další parádní gól Bratanoviče na 2:0
Video se připravuje ...

Třiadvacetiletý sparťan Kadeřábek se po zranění z úvodu jara rychle dostal zpět do formy a stal se nejlepším hráčem ligové sezony. V květnu dal z pozice pravého obránce tři góly.

Třiašedesátiletý Koubek dovedl Plzeň k třetímu titulu v historii. Viktoria na konci dubna podlehla doma Mladé Boleslavi, ale následně třikrát za sebou zvítězila včetně klíčového duelu na Spartě a proměnila hned první mistrovský "mečbol".

Jediným květnovým přemožitelem Viktorie se stali Bohemians 1905, kteří pod vedením slovenského kouče Pivarníka posledních sedm kol sezony neprohráli. O body v květnu obrali Plzeň i Spartu a obsadili osmé místo.

Příbram pod trenérem Tobiášem až do konce sezony bojovala o Evropskou ligu. Páté místo je její druhé nejlepší umístění v historii. V květnu Středočeši prohráli jen poslední kolo v Plzni.

České Budějovice - Sparta: Gól Pavla Kadeřábka na 0:3
Video se připravuje ...
Mladá Boleslav - Sparta: Gól Pavla Kadeřábka na 1:3
Video se připravuje ...

Sparta - Bohemians: Gól Elvise Bratanoviče na 0:1
Video se připravuje ...
Bohemians - Plzeň: Hattrick! Gól Elvise Bratanoviče na 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud