Karel Häring
2. června 2015 • 14:54

Příští Limberský a Kolář? Mladíci vyjdou Plzeň až na 18 milionů

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nich má být nový David Limberský, druhý Daniel Kolář. Nelehké úkoly „postavilo“ vedení Viktorie před Aleše Matějů a Jana Suchana. Jestli naplní očekávání, to ukáže budoucnost. Přítomnost je ale jasná: jedni z nejtalentovanějších mladíků v Česku přestupují do Viktorie Plzeň.



Trvalo to jen dva dny, než staronový mistr, Viktoria Plzeň, představil první dvě nové tváře. Do nabitého kádru přicházejí krajní obránce Aleš Matějů (18) a ofenzivní záložník Jan Suchan (19). A posilování má pokračovat.

Dohromady vyjdou podle zdrojů Sportu oba mladíci Viktorii na patnáct až osmnáct milionů (podle bonusů), nicméně vedení věří, že se vyplatí, i proto s nimi podepsalo čtyřletý kontrakt. „Jsou oba mladí, každý výjimečný něčím jiným, ale oba jsou výjimeční v tom, jak se při svém věku prezentovali v lize,“ uvedl Adolf Šádek, generální manažer klubu.

Připustil, že oba hráči by měli být v budoucnu součástí omlazení kádru. „Když se podíváte, jak máme složenou obranu, bude postupně docházet ke generační obměně. To samé platí o místech, kde hraje Honza. Chceme být připravení,“ prohlásil.

HIT KOLA: Matějů a Suchan? Plzeň myslí na budoucnost
Video se připravuje ...

Matějů může nastupovat na levém i pravém kraji obrany, Jan Suchan jako ofenzivní záložník, ale také na jiných pozicích. Když dostal Šádek otázku, jestli by to měli být nástupci Davida Limberského a Daniela Koláře , s úsměvem reagoval.

„Řekli jste to přesně. Nechtěl jsem dostat pod tlak tyhle kluky, ale jsou to univerzální hráči, mohou nastupovat na více pozicích. Svým způsobem jsme chtěli dostat pod tlak Davida Limberského a Daniela Koláře, což ale snad ani nejde,“ dodal s nadsázkou.

Nicméně o blízké budoucnosti Matějů se Suchanem se rozhodne dnes, nejpozději zítra. Jak už deník Sport informoval, v případě obou mládežnických reprezentantů se bude jednat, jestli příští sezonu ještě stráví v Příbrami, nyní v rámci hostování, nebo začnou s Plzní.

S velkou pravděpodobností nepůjde o poslední nová jména. Už brzy mohla Viktoria uzavřít na české poměry megapřestup – příchod jabloneckého Jana Kopice »

Hlavně pro Mariána! Mistrovské oslavy v Plzni očima miss Chlebovské
Video se připravuje ...

Koubek po titulu Plzně: Máme silný a univerzální kádr
Video se připravuje ...

Takhle tančí mistři. Jak nastoupili Horváth a spol. na pódium?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud