9. června 2015 • 14:53

Baník zatoužil po Vrťovi, Senica ho však do Ostravy nepustí

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník se nadále snaží obsadit funkci sportovního ředitele. Stále však marně. Po Karlu Kulovi, který odmítl z důvodu vlastní vytíženosti, nezíská ani Dušana Vrťa. Úspěšný sportovní ředitel FK Senica potvrdil, že jej slovenský klub neuvolní.



Letní přestávka je v plném proudu, v Baníku hledají odpověď na spoustu neznámých. Stále například není definitivně jisté, kdo bude mužstvo trénovat. Ačkoliv byl osloven Radomír Korytář a údajně také Jindřich Trpišovský, klub zatím neoznámil ani očekávané odvolání Petra Frňky. A nenašel ani kandidáta na nutné obsazení postu sportovního ředitele, který Baníku fatálně chybí.

Poté, kdy kvůli vlastní časové zaneprázdněnosti odmítl nabídku Baníku jeho bývalý hráč a trenér Karel Kula, jenž je generálním manažerem druholigového Třince, přinesl Sport už minulý týden informaci o tom, že ostravský klub oslovil Dušana Vrťa.

Tomu se ve funkci sportovního šéfa už šest let daří ve slovenském FK Senica. A jeho případný příchod by byl pro Baník velkým posílením, klub trpí tím, že je řízen lidmi bez odborných znalostí a bez zkušeností.

Vrťo: Majitel dal najevo, že mě nepustí

Včera dopoledne zasedl Vrťo v Senici s klubovým majitelem Vladimírem Levárským a ze schůzky vzešlo jednoznačné stanovisko: Vrťo Senici neopustí. „Je to ten nejzásadnější důvod, kvůli kterému jsem musel nabídku Baníku odmítnout,“ řekl Vrťo. „Pan Levársky mi dal jasně najevo, že mě neuvolní,“ řekl bývalý ostravský hráč, jenž v dresu Baníku v minulosti odehrál 185 ligových utkání.

O situaci v ostravském klubu má dle svých slov řadu informací. „Úplně dovnitř nevidím, ale výsledky, které Baník na jaře měl, svědčí o tom, že něco nefunguje. Ale podle mého názoru existuje cesta, jak některé nefunkční věci napravit. Zásadní je urovnat vztahy s městem a fanoušky,“ řekl Vrťo, jenž do Senice přišel v létě roku 2010.

Baník Vrťovo setrvání v Senici nijak nekomentoval, dosud se nevyjádřil ani k tomu, který trenér mužstvo v příští sezoně povede. „Ke všem záležitostem se souhrnně vyjádříme v průběhu června na tiskové konferenci,“ oznámila Regina Jandová, tisková mluvčí Baníku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud