Stanislav Hrabě
16. června 2015 • 09:53

Bohemians přicházejí o klenot. Rada posiluje Mladou Boleslav

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zimním přestupním termínu slíbilo vedení Bohemians Praha 1905, že v létě záložníka Jakuba Radu, jenž se stal největší oporou klokanů, a tudíž i nejvyhledávanějším úlovkem, uvolní na přestup. Slovo dodrželo. Rada míří do Mladé Boleslavi, která o něj v zimě nejvíc usilovala.



„Jakub Rada dostal předběžný souhlas zapojit se do přípravy s Mladou Boleslaví, transferová smlouva bude doladěna a oficiálně podepsána na úrovni představenstva,“ prozradil ředitel pražského klubu Ladislav Valášek. „V případě dohody mu chceme poděkovat za všechno, co pro Bohemians vykonal, a popřát mu mnoho štěstí v další kariéře,“ připojil. 

Zájemců o Radovy plíce a prudké střely bylo víc. Usilovné byly Teplice, nějakou dobu se rýsovala možnost, že by se stal členem jabloneckých „galácticos“. Nakonec se prosadil vytrvalý tah mladoboleslavského klubu. Spekuluje se, že přestupová částka se pohybuje okolo pěti milionů korun. „Po vzájemné dohodě obou klubů nebudeme částku zveřejňovat,“ ponechává ředitel Valášek nadále prostor pro spekulace.

Součástí vyrovnání má být totiž i hráčská kompenzace. Do Ďolíčku by se měl podle prvního nástřelu na hostování s opcí přesunout srbský záložník Miljan Vukadinovič, mladší bratr známějšího Vukadina, jenž hrál za Slavii Praha. „Ve hře jsou ještě dva nebo tři další hráči,“ říká bohemácký funkcionář Valášek, jenž po odchodu Tomáše Požára do managementu Sparty Praha převzal i povinnosti sportovního ředitele.

„Rada byl klíčovou postavou týmu, abychom byli nadále sportovně úspěšní, musíme najít společně s trenérem Romanem Pivarníkem po jeho návratu z dovolené odpovídající náhradu,“ uvědomuje si zodpovědnost. „Když jsme hráči něco slíbili, tak slovo dodržíme,“ vyvrací Valášek podezření, že by se pokoušeli Radu v kariérním rozletu zastavit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud