18. června 2015 • 13:04

Další příchody do Slavie. Ředitelem je Trunda, ve vedení i Jinoch

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po příchodu nového trenéra Dušana Uhrina pokračují změny ve vedení Slavie. Potvrdily se informace deníku Sport, že novým generálním ředitelem klubu bude jmenován David Trunda a sportovním ředitelem se stane Josef Jinoch, který ve funkci nahradí Karola Kisela.



"Chceme klub a Slavii pozvednout a posunout dopředu. Všichni víme, že nás čeká spousta tvrdé práce. Ten tým, který teď představujeme, je součástí prvních dlouhodobých změn, které se chystají. Změny nebudou pouze na poli sportovním, ale i markentigově obchodním," uvedl nový generální ředitel Trunda, který se v posledních letech podílel na organizaci golfových projektů po Evropě a také vedl marketingově a sportovně jeden švédský klub.

Klub z Edenu po dvou titulech v letech 2008 a 2009 zabředl v poslední době do krize a v uplynulé ligové sezoně skončil na jedenáctém místě tabulky, když dlouho hrál o záchranu.

Nový generální ředitel David Trunda: Chceme klub a Slavii posunout dopředu
Video se připravuje ...

"Stanovili jsme si tři etapy rozvoje klubu s konkrétními úkoly, které jsou spojené se začátkem soutěže, koncem podzimní části a koncem celé soutěžní sezony. Věřím, že na jejím konci budeme ve všech významných parametrech činnosti klubu o kus dál," dodal Trunda, kterého Slavia poprvé oslovila v prosinci minulého roku.

Jinoch se vrací do Slavie po deseti letech, v managementu působil už v letech 2002 až 2005. Posledních šest let působil ve funkci sportovního ředitele v Jihlavě. "Vracím se do Slavie podruhé, doufám, že už vyzrálejší a zkušenější," řekl Jinoch, jenž je odchovancem Slavie.

Trunda o Kusého požadavcích: Je to až v roli mafie

Klub jednal i s Ivanem Horníkem, který je nechvalně proslulý z korupční aféry z roku 2004. Nakonec ale do Slavie nezamířil. "Ivan Horník byl v jednání, jednání byla intenzivní, dlouhá. Vnímali jsme názory fanoušků, vyslechli je, ale stěžejní jazýček na vahách to nebyl. Snažili jsme se vyhodnotit přínos každého člena, jeho profesionální schopnosti a nakonec se vedení rozhodlo takto. Já mám velkou radost, že to takhle dopadlo," uvedl Trunda.

Slavia podle něj bude v příští sezoně operovat s rozpočtem okolo 120 milionů korun. Finanční situace klubu je prý dobrá, byť čelí insolvenčnímu řízení kvůli sporům s bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. "My se od toho distancujeme, je to silně šikanózní, až v roli mafie. Řešíme to a doufám, že v budoucích dnech se ukáže, jaká situace je," uvedl Trunda.

O případných změnách v hráčském kádru zatím klub příliš mluvit nechtěl. S útočníkem Milanem Barošem, o kterého po konci v Ostravě usiluje také Mladá Boleslav, prý v této chvíli nejedná. Pražané věří, že udrží druhého nejlepšího střelce minulé ligové sezony Milana Škodu.

"Vukadinovič odešel zpátky do Jablonce, dopředu máme v podstatě jen Škodu s Červenkou. Takže je třeba spíš ofenzivu. Problém Slavie byl, že nedávala góly," podotkl Jinoch.

Jinoch: Vracím se do Slavie podruhé, doufám, že už vyzrálejší a zkušenější
Video se připravuje ...

Trenér Dušan Uhrin a obránce Martin Latka
Trenér Dušan Uhrin a obránce Martin Latka

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud